Flertal opfordrer minister: Sæt gang i forhandlinger om retssikkerhed inden sommerferien

Flere partier i både rød og blå blok vil have gang i forhandlingerne om forbedringer af retssikkerheden på handicapområdet. Det er ikke nødvendigt at vente på evalueringen af det specialiserede socialområde, mener de.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der skal gang i forhandlingerne om forbedringer af retssikkerheden på handicapområdet allerede inden sommerferien.

Sådan lyder opfordringen fra Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Radikale.

”Der er så mange åbenlyst lavthængende frugter, når vi taler om retssikkerhed, og derfor synes jeg ikke, vi kan vente,” siger SF’s handicapordfører, Charlotte Broman Mølbæk.

Samme toner lyder fra Venstre.

”Det er oplagt at sætte sig ned nu og få kogt forslagene ned fra os i Folketinget, organisationerne og KL og se på, hvad vi kan rykke på her og nu, så vi kan styrke retssikkerheden,” siger familieordfører, Marlene Ambo-Rasmussen.

Det er oplagt at sætte sig ned nu og få kogt forslagene ned fra os i Folketinget, organisationerne og KL og se på, hvad vi kan rykke på her og nu.

Marlene Ambo-Rasmussen
Familieordfører, Venstre

Pres efter borgerforslag
Opfordringen kommer efter partierne sent tirsdag aften førstebehandlede et borgerforslag om at flytte handicapområdet væk fra kommunerne efter de seneste års høje omgørelsesprocenter på området.

{{toplink}}

Hverken regeringen eller Venstre kunne bakke op om borgerforslaget med henvisning til den igangværende evaluering af det specialiserede socialområde.









0:000:00