Flertal vil undersøge Bendtsens rolle i bank-sag

BANK: Et politisk flertal vil undersøge Bendt Bendtsens rolle i sagen om Roskilde Bank. Bendtsen afviser, at han var orienteret om bankens problemer.
Oliver de Mylius
Et flertal uden om regeringen vil ikke frede tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), når forløbet omkring Roskilde Banks krak skal undersøges.

Indtil videre er det ellers kun Finanstilsynets direktører og flere kontorchefer, der står for skud. Det viser et fortroligt notat, som Morgenavisen Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Siden 2005 har Finanstilsynet holdt et vågent øje med Roskilde Bank og udstedt over 40 påbud til banken. Økonomi- og Erhvervsministeriet var fra december 2006 orienteret om flere af Roskilde Banks problemer, men ingen dog formåede at gribe ind, før det var for sent. Flere partier mener derfor, der er behov for at klarlægge, hvorvidt Bendt Bendtsen selv var orienteret.

Partierne vil ikke frede Bendt Bendtsen
Tidligere har Socialdemokraterne og SF ytret ønske om at få Bendt Bendtsens rolle gransket. S tror ikke på, at ministeren ikke var orienteret.

"Vi tror ikke en døjt på, at ministeriet ikke blev informeret om forholdene i banken langt tidligere, end det hidtil har været oplyst. Der er i høj grad brug for en langt bredere undersøgelse end den, som Finanstilsynet tilsyneladende lægger op til," siger Morten Bødskov ifølge Jyllands-Posten.

Også regeringens støtteparti Dansk Folkeparti åbner for, at ministerens rolle skal undersøges.

"Det er vigtigt for retsfølelsen, at alt bliver undersøgt og vurderet. Og selv om fokus i første omgang rettes mod Finanstilsynets rolle i sagen, kan Bendt Bendtsen og embedsmændene i Økonomi- og Erhvervsministeriet meget let blive inddraget," siger Kristian Thulesen Dahl.

Bendt Bendtsen: Jeg vidste ingenting
Bendt Bendtsen afviser dog selv, at han havde noget kendskab til Roskilde Banks problemer, før det var for sent.

"Jeg blev ikke orienteret om noget, før det gik galt i Roskilde Bank, og det er hele historien," siger Bendt Bendtsen ifølge Jyllands-Posten.

Den tidligere minister og nuværende MEP vil ikke tage stilling til, om Økonomi- og Erhvervsministeriets rolle bør undersøges nærmere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00