Flest vælgere foretrækker DF's udlændingepolitik

MENINGSMÅLING: 34 procent af vælgerne foretrækker Dansk Folkepartis udlændingepolitik, viser ny måling foretaget af Norstat for Altinget. Kun 13 procent foretrækker Socialdemokraternes politik på området. Vi var for længe om at finde den rette udlændingepolitik, siger Ole Hækkerup (S).

Hvis folketingsvalget kun blev afgjort på udlændingepolitikken, ville Dansk Folkeparti være landets suverænt største parti. Absolut ingen af de andre partier kan konkurrere med DF på dette politikområde.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget. I målingen er vælgerne blevet bedt om at tage stilling til, hvilket partis udlændingepolitik de er mest enige i.

Her svarer 34 procent, at de foretrækker Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Det er klart den højeste opbakning til et parti i målingen. 13 procent peger på Socialdemokraternes udlændingepolitik som deres foretrukne, mens 10 procent er mest på linje med Venstres politik på området.

Kigger man på tallene for de politiske blokke, har de blå partier samlet et stort forspring i forhold til de røde partier. Der er nemlig 50 procent af deltagerne i målingen, der foretrækker udlændingepolitikken hos de blå. Herimod foretrækker 30 procent udlændingepolitikken hos de røde partier, men omkring 20 procent melder pas på spørgsmålet.

(artiklen fortsætter under grafen)

 

DF: Vigtigt for os
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kvitterer for målingens resultater med et veltilfreds "sådan!".

"Det er meget vigtigt for os at stå stærkt her. Udlændingepolitik er et område, der betyder rigtig meget for mange danskere, og det gør en afgørende forskel, om DF har indflydelse her," siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

"Man kan bare se på tallene: I 90'erne kom der et meget stort antal asylansøgere og ikke-vestlige indvandrere til Danmark hvert eneste år. Det tal kom langt ned i 00'erne, hvor vi havde indflydelse, men efter Thorning-regeringen kom til, er tilstrømningen til Danmark igen steget år for år. Socialdemokraterne har ændret retorikken, men ikke politikken."

S: Vi ser problemerne i øjnene
Ole Hækkerup, som er udlændingeordfører for Socialdemokraterne, mener, at nogle vælgere stadig bortdømmer Socialdemokraterne på grund af fortidens synder.

”DF har haft udlændingepolitik som mærkesag i 20 år, og jeg må være ærlig og sige, at mit eget parti dengang var for langsomt til at se problemerne i øjnene. Det synes jeg så ikke, vi har nogen problemer med i dag,” siger Ole Hækkerup og tilføjer:

”Jeg tror, der er en stor bekymring hos vælgerne, når det gælder flygtninge og integration. Men i efteråret ændrede vi netop på betingelserne for at få familien med op, så antallet af asylansøgere ikke bliver højere, end vi kan følge med.”

Ole Hækkerup mener, at Socialdemokraternes udlændingepolitik nu er landet det rigtige sted.

”Jeg mener, vi har fået en unik position på området. På den ene side anerkender vi, at antallet af indvandrere og flygtninge har betydning for, hvor vellykket integrationen bliver. På den anden side vil vi ikke være med til dårlig behandling af dem, der er kommet ind i landet. Så er det bedre med stramme regler for, hvem der i det hele taget kan komme hertil.”

Læs hele artiklen her (kræver abonnement). Køb adgang til Altinget: christiansborg her.

,

Forrige artikel Her er partiledernes grundlovstaler Her er partiledernes grundlovstaler Næste artikel Cepos vil gøre op med skattestop på boliger Cepos vil gøre op med skattestop på boliger