FOA donerer millionstøtte til Ukraine-indsats

FOA giver en million kroner i støtte til Dansk Flygtningehjælps humanitære indsats til ukrainere på flugt og det i det krigsramte land, der bløder efter Ruslands invasion.

Ghita Nidam Møller

Ruslands invasion af Ukraine har allerede sendt op i mod tre millioner ukrainere på flugt. Det får nu Danmarks tredjestørste fagforbund FOA til at donere en million kroner til at bidrage til Dansk Flygningehjælps humanitærindsats.

Det oplyser FOA i en pressemeddelelse

Støtten skal gå til at hjælpe de 2,8 millioner ukrainere, der ifølge FN er flygtet fra Ukraine siden 24. februar, hvor de russiske styrker for alvor slog hul på krigen og begyndte sin invasion af landet.

FOA's økonomiske bidrag er givet til Dansk Flygtningehjælp for at trække på deres ekspertise indenfor nødhjælp til at komme de ukrainske ofre for invasionen til hjælp.

"Den bedste hjælp gives lige nu gennem de mange organisationer, som i forvejen gør et fantastisk vigtigt arbejde. De har erfaringen og etablerede logistikspor på plads,” udtaler forbundformand i FOA, Mona Striib, om valget om donationen til Dansk Flygtningehjælp.

Bidraget skal gå til hjælpeorganisationens humanitære krisearbejde til ukrainere i og tæt ved grænsen i Ukraine og til de ukrainske flygtninge i Danmark, der er ankommet og til dem, der er på vej.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mona Striib

Forbundsformand, FOA, formand, Forhandlingsfællesskabet
ufaglært

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024