Se dagens partilederdebat i Folketinget: Vil Mette Frederiksen bruge skatter i klimakampen?

SVAR: Partilederne var i dag på skift på talerstolen ved en ny debatform i folketingssalen. S-formand Mette Frederiksen var først, og Alex Vanopslagh sluttede af. Se eller gense debatten.

Har Socialdemokratiet opgivet planerne om at oprette et modtagecenter for asylansøgere til Danmark i et land uden for Europa? Og vil S være med til at ændre på skatter og afgifter i det kommende arbejde for at leve op til målet om at reducere drivhusgasudslippet med 70 procent?

Det var nogle af de spørgsmål, Venstres Jakob Ellemann-Jensen, DF's Kristian Thulesen Dahl og Radikales Morten Østergaard havde taget med til Mette Frederiksen (S), som var den første til at svare på spørgsmål ved tirsdagens partilederdebat.

Partilederrunden er en relativt ny debatform, der bliver afprøvet i Folketinget. Se dagens debat, der endte med at vare treenhalv time på  Folketingets hjemmeside via det direkte link her.

Efter Frederiksen var Jakob Ellemann-Jensen i krydsild.

Mette Frederiksen spurgte ham blandt andet, om Venstre vil stemme for regeringens forslag om en velfærdslov, der binder den til enhver tid siddende regering til at lade pengene til velfærd følge befolkningsudviklingen. Hertil svarede Ellemann, at han altid vil se, hvad han skriver under på, før han gør det. Og at Venstre står ved sit løfte om at bruge flere penge på velfærd i takt med befolkningens udvikling, men at man ikke behøver binde sig til at gøre det på præcis samme måde som i dag.

Forsøg på mere levende debat
Da partilederdebatten blev gennemført for første gang sidste år, sagde daværende formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard (DF), i en pressemeddelelse:

"Partilederdebatten er et forsøg på at skabe en debatform, hvor partilederne gør rede for partiernes holdning i stedet for den ofte fastlåste modsætning, hvor regeringen og oppositionen står over for hinanden. Det er mit håb, at vi får en levende og interessant debat med plads til spontanitet. Emnerne er ikke givet på forhånd, så det er op til de enkelte partiledere at bestemme, hvad de skal tale om".

Forrige artikel Derfor kan fagbevægelsens dagpengekrav ramme den selv i nakken Derfor kan fagbevægelsens dagpengekrav ramme den selv i nakken Næste artikel Wammen har fået en søn: Bødskov vikarierer som finansminister Wammen har fået en søn: Bødskov vikarierer som finansminister