Første officielle udlandsbesøg: Mette Frederiksen skal mødes med Merkel

VISIT: Torsdag 11. juli rejser statsminister Mette Frederiksen (S) til Berlin for at mødes med den tyske kansler, Angela Merkel.

To uger efter Mette Frederiksen har overtaget statsministerembedet, drager hun på sit første officielle besøg i udlandet.

Destinationen er Danmarks største naboland og handelspartner, Tyskland, hvor hun torsdag 11. juli mødes med den tyske kansler, Angela Merkel.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeriet skal besøget bruges til at tale om forholdet mellem Danmark og Tyskland samt den danske regerings europapolitik. Konkret skal Mette Frederiksen og Angela Merkel blandt andet drøfte EU's klimaambitioner, kampen mod social dumping og mulighederne for at lave et samarbejde på tværs af medlemslandene, der skal sikre, at skatteunddragelse mindskes.

Emnerne for drøftelserne stemmer netop overens med den ambition for en ny dansk europapolitisk aftale, som er beskrevet i den regeringsaftale, Socialdemokratiet har indgået med Radikale, SF  og Enhedslisten.

Heri står nemlig, at der skal laves en ny aftale, hvor det afspejles, at Danmark skal arbejde for at øge EU's klimaambitioner samt styrke kampen mod skattely og skattespekulation.

Mette Frederiksen understreger i pressemeddelelsen, hvorfor det er særlig vigtigt at præsentere de danske synspunkter og ønsker til europapolitikken for tyskerne:

"Tyskland spiller en helt central rolle i Europa og betyder utrolig meget for Danmark. Derfor er det vigtigt, at der er forståelse for danske synspunkter i Berlin, så det har været vigtigt for mig at få det her møde i kalenderen så hurtigt som muligt. Jeg håber på, at vi sammen kommer til at gøre endnu mere for f.eks. at begrænse klimaforandringerne og sikre, at alle betaler deres rette andel i skat," udtaler hun.

Det forventes også, at de to regeringschefer skal drøfte rammerne for EU's budget for 2021 til 2017, som i øjeblikket bliver forhandlet i EU.

Forrige artikel Dagens overblik: Nu får flygtninge og indvandrere brev om, at de kan rejse tilbage Dagens overblik: Nu får flygtninge og indvandrere brev om, at de kan rejse tilbage Næste artikel Regeringen udskyder præsentation af det endelige finanslovsforslag Regeringen udskyder præsentation af det endelige finanslovsforslag
Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

ANALYSE: Med sin nye titel som næstformand er Morten Messerschmidt nu ubetinget Dansk Folkepartis kronprins. Men det giver ham også et medansvar for partiets fremtid, der kan ende med at trække ham ned sammen med Kristian Thulesen Dahl, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.