Om  
Jens Otto Størup
Hakon Iversen

Første to direktører i det nye SKAT på plads

Skatteministeriet har fundet de to første styrelsesdirektører, der sammen med fem andre skal erstatte SKAT fra næste sommer. 

Emil Dyrby

SKAT bliver erstattet af i alt syv styrelser fra næste sommer, og Skatteministeriet har nu fundet de to første styrelsesdirektører. 

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse

Det drejer sig om Jens Otto Størup og Hakon Iversen, der skal være direktører i henholdsvis Motorstyrelsen i Aalborg og Vurderingsstyrelsen i Roskilde. 

I Motorstyrelsen får Jens Otto Størup cirka 250 medarbejdere. Styrelsen vil få til opgave at sikre en korrekt, effektiv og enkel registrering, værdifastsættelse og afgiftsberegning af alle motorkøretøjer.

Otto Størup kommer fra en stilling som administrerende direktør i Nordjyllands Trafikselskab. 

Hakon Iversen får i Vurderingsstyrelsen cirka 600 medarbejdere. Styrelsens opgave bliver at sikre, at de offentlige vurderinger af ejendomme og grunde er retvisende og gennemsigtige. 

Iversen kommer fra en stilling som afdelingschef i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 

Skatteminister Karsten Lauritzen ser positivt på de to nye ansættelser.

"Når vi bygger et nyt skattevæsen, er det helt afgørende, at vi også får nogle dygtige styrelsesdirektører, der tager ansvar, sætter retning for de mange medarbejdere og graver sig ned i deres faglige ansvarsområder. Jeg er overbevist om, at Hakon Iversen og Jens Otto Størup kan levere den kvalitet, og jeg ser frem til at få dem med på det hold, der de kommende år skal genskabe tilliden til den danske skatteforvaltning," siger han ifølge pressemeddelelsen. 

Skatteministeriet forventer, at de resterende fem styrelsesdirektører falder på plads i løbet af oktober måned. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Otto Størup

Adm. direktør, DGI
cand.oecon (Aalborg Uni. 1993)

Hakon Iversen

Adm. direktør, Banedanmark
cand.scient.pol (Københavns Uni. 2001), sprogofficer

0:000:00