FOGH ER NATO-CHEF

BREAKING: Anders Fogh Rasmussen (V) blev lørdag udnævnt til generalsekretær for NATO.
Anders Fogh Rasmussen afløser Jaap de Hoop Schefer som NATOs generalsekretær.
Det afslørede Statsministeren til et pressemøde lørdag sammen med den nuværende generalsekretær.

De seneste dage har det især været tyrkerne, der har stået i vejen for statsministerens karriereskifte. Foghs håndtering af Muhammed-krisen og utilfredsheden omkring den kurdiske TV-station Roj TV har været en svær kamel at sluge især for den tyrkiske premierminister Recep Erdogan.

Glæde hos vennerne
Herhjemme vækker nyheden stor glæde.

"Det er en fantastisk stor glæde at Anders har fået posten. En stor dag for Danmark og en stor dag for Venstre", siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Også hos Anders Foghs faste allierede, Pia Kjærsgaard (DF), er glæden stor.

"Anders Fogh Rasmussen har været en stærk leder for Danmark i en årrække med historisk store og væsentlige forandringer, og jeg er sikker på, at han vil kunne føre NATO sikkert igennem de mange udfordringer," skriver hun i en pressemeddelse lørdag.

Oppositionen lykønsker Fogh
Men det er ikke kun hos de politisk medsvorne, at der er tilfredshed med udnævnelsen.

"Udnævnelsen til Nato-generalsekretær er et stort skulderklap til den aktive danske udenrigspolitik. Jeg ønsker ham held og lykke. Det er et vigtigt job med store udfordringer", siger Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt til pol.dk.

Også hos SF ønsker man statsministeren tillykke.

"Det er flot at få så fremtrædende en post. Vi har haft mange politiske uenigheder om Irak-krig, ulighed og regeringens undergravning af velfærden, men det ændrer ikke ved, at Fogh i dag fortjener et til lykke", siger Villy Søvndal.

Ny statsminister
En af de kommende dage vil statsministeren sandsynligvis aflevere sin afskedsbegæring til Dronningen, hvorefter Lars Løkke Rasmussen (V) efter alt at dømme overtager statsmisterembedet.

Den nuværende generalsekretær går først af til august, hvorefter Anders Fogh Rasmussen overtager posten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00