Fogh nedsætter NATO-arbejdsgruppe

NATO: På sin første arbejdsdag som NATO-generalsekretær nedsætter Fogh en særlig arbejdsgruppe med Madeleine Albright som formand.
Rasmus Nielsen

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen lagde som ny ge­neralsekretær for NATO på sin første arbejdsdag ud med at ned­sætte en ny gruppe, der skal arbejde med NATO's strategiske koncept.

Det sagde Fogh på et pressemøde. Gruppen består af 12 medlemmer og har som formand USA's tidligere udenrigsminister Madeleine Albright.

Den me­re end 50 år gamle alliance skal have et nyt strategisk koncept. Det skal blandt andet ske gennem inddragelse af borgerne i NATO-landene:

"Jeg vil høre, hvad almindelige mennesker mener om, hvilken rolle NATO skal have i fremtiden. Fra i dag er der et forum på NATO's hjemmeside, hvor alle kan skrive deres mening om, hvordan NATO skal udvikle sig," sagde Anders Fogh Rasmussen på sit pressemøde.

Forsamlingsmøder i medlemslande
Anders Fogh Rasmussen vil desuden afholde "forsamlingsmøder" i så mange af NATO's medlemslande som muligt:

"Jeg vil forsikre alle dem, som deler deres synspunkter med os, at de vil blive hørt."
Gruppens anbefalinger og almindelige menneskers tanker om NATO vil indgå i et dokument, som NATO-landene skal tage stilling til på det næste topmøde i Lissabon i Portugal i 2010.

"Det bliver en stor opgave, men det er på tide. Det sidste strategiske koncept blev lavet for ti år siden - siden er alliancen næsten fordoblet i størrelse og har påtaget sig missioner og trusler, ingen dengang drømte om. Øjeblikket er kommet, hvor teori skal indhente praksis," sagde Anders Fogh Rasmussen på pressemødet iflg. tv2.dk.

I morgen leder Fogh sit første NATO-rådsmøde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00