Folkebevægelsen mod EU's landsledelse vil indføre formandskab

ÆNDRING: Uden et medlem af Europa-Parlamentet har Folkebevægelsen mistet en frontfigur. Derfor foreslår landsledelsen nu at oprette et formandskab.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Efter europaparlamentsvalget står Folkebevægelsen mod EU tilbage uden noget medlem af Europa-Parlamentet og uden en egentlig frontperson.

Netop den ændring i Folkebevægelsens dynamik er bevæggrunden for landsledelsens idé om at indføre et formandskab.

"Vi vil komme til at mangle en frontfigur. Den rolle har europaparlamentarikeren hidtil udfyldt. Et formandskab vil give klarhed over, hvem der sidder i ledelsen. Det er desuden nemmere rent kommunikationsmæssigt," siger Susanna Dyre-Greensite, medlem af landsledelsen og talsperson for Folkebevægelsen mod EU, til Altinget.

"Formanden vil være ansigtet udadtil. Både i forhold til pressen, men også for vores medlemmer og offentligheden. Så de har nogen at kontakte, og så de har et ansigt på bevægelsen," fortsætter hun.

Dyre-Greensite fortæller, at landledelsen derfor vil fremsætte et forslag på bevægelsens landsmøde sidst i oktober om, at bevægelsen skal have en formand med ansvaret for kontakt til medier.

Den mere specifikke ordlyd er ikke på plads endnu, da der stadig diskuteres internt, hvilke roller de nuværende talspersoner skal have i en eventuel ny konstellation.

Folkebevægelsen mod EU fik 102.101 stemmer ved europaparlamentsvalget i maj, hvilket ikke var nok til en plads i Parlamentet.

Læs, hvorfor Folkebevægelsens landsledelse mener, at det er afgørende at få valgt en formand i den fulde artikel på Altinget EU.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00