Folkemødet sikrede politisk hotel første elite-smiley

Statens repræsentant kom på "mandeflirt" med køkkenchefen, da han inspicerede Danmarks politiske hotel på Bornholm på årets travleste dag – netop som Folkemødet skulle begynde.

Grønbechs Hotel i Allinge – Danmarks politiske hotel, ejet af Altinget – fik kontrolbesøg på årets travleste dag, Folkemødets start, torsdag 13. juni. Fødevarestyrelsen kom på uanmeldt besøg for at kontrollere hygiejnen i køkkenet på Restaurant Vilhelm – og den nye køkkenchef, Mathias Sejer Sørensen, bestod testen:

Hotellet fra 1901, der genåbnede i 2015, er siden blevet tildelt sin første elite-smiley.

"Holdet og jeg havde lige kørt 100 til frokost. Og vi skal til at forberede 100 aftengæster plus 800 til tapas. Så står han dér. Heldigvis uden hvid kittel, som har stresset gæsterne, hvor jeg har arbejdet før," fortæller hotelmanager og køkkenchef, 30-årige Mathias Sejer Sørensen, Østermarie.

Så tog han statens repræsentant på, hvad han kalder en "mande-flirt":

"Jeg tog ham ud i smøgen og snakkede lige lidt motorcykler. Ansigtet ændrede sig ikke, og resultatet af kontrollen blev naturligvis det samme. Men det hele gik lidt nemmere. Man skal tage statens kontrollant 100 procent seriøst, men man kan jo godt medvirke til, at det bliver en god og menneskelig oplevelse for begge parter."

Fødevarestyrelsens kontrol varede en hel time, hvor oksemørbrad, torsk, spidskål og piskefløde samt temperaturen i køleskabene blev kontrolleret uden anmærkninger. Hygiejne, desinfektion, vaske og toiletforhold blev fundet i orden. Følgesedler på fødevarerne blev fremvist, så det kunne kontrolleres, at hotellet har købt det kød, man reklamerer med. Er det virkelig dansk oksekød eller bare købt i Brasilien? Endelig blev virksomhedens registreringer kontrolleret uden anmærkninger.

Imens fik køkkenchefens kokketeam mere og mere travlt med at nå aftenens krav.

"Det var ikke sjovt, at de kom på årets travleste dag. Men det var klogt af kontrollen. For det er den dag, vi kokke risikerer at lave flest fejl", erkender køkkenchefen.

Efter tildelingen af elite-smileyen, der er statens stempel på flerårig køkkenhygiejne og orden i papirerne, er Mathias Sejer Sørensen netop blevet sat på en ny test:

"Vores hummer-leverandør kom med noget, der ikke var dansk. Det kunne jeg se på størrelsen og farven. De var canadiske. Men på vores spisekort stod der jo dansk hummer. Så den måtte jeg lige handle på."

Hotellet har i øvrigt haft sin bedste sommer siden genåbningen i 2015 – julis belægning af de 23 værelser var på 94 procent. 

Forrige artikel Danmarks politiske hotel vender minus til plus Danmarks politiske hotel vender minus til plus Næste artikel Strid om EP-kontor i besat del af Cypern Strid om EP-kontor i besat del af Cypern