Folketinget dropper skattefri pressefrokost

FROKOST: Folketinget har besluttet fra nytår at høre op med at give et skattefrit tilskud til de journalister, der spiser frokost på Christiansborg. Pressen ligestilles med håndværkere og andre eksterne.

Efter en længerevarende diskussion om beskatning af tilskud til frokost har Folketinget besluttet helt at indstille et skattefrit tilskud, når journalister spiser på Christiansborg

"Folketingets spiseordning er et gode for medlemmerne, deres ansatte og ansatte i Folketingets Administration, idet Folketinget betaler et skattefrit tilskud til maden i de forskellige spisesteder. Folketinget giver i dag også tilskud til medlemmerne af Presselogen, men ikke til andre eksterne samarbejdspartnere i huset," argumenterer kommunikationskonsulent Claus Brask fra Folketinget. Han forklarer:

"Præsidiet ønsker at ligestille Presselogens medlemmer med andre eksterne samarbejdspartnere, der har deres daglige gang i Folketinget, f.eks. håndværkere, konsulenter, sikkerhedsfolk med flere. Derfor har Præsidiet besluttet, at Presselogens medlemmer fra 1. januar 2017 ikke mere vil få tilskud fra Folketinget til bespisning, men skal betale fuld pris som andre eksterne samarbejdspartnere.

Presselogens medlemmer kan naturligvis stadig købe mad i spisestederne og modtage kvittering for købet," betones det.

Forrige artikel Ny klummeskribent på Altinget: Paula Larrain Ny klummeskribent på Altinget: Paula Larrain Næste artikel Mandag Morgen-stifter bag nyt globalt medium