Folketinget kommer på Facebook

KORT NYT: Folketinget har fået en officiel side på det sociale netværk Facebook.
Er Folketinget en mand eller en kvinde? Det er ét af de spørgsmål, formand Lykketoft overvejer ved profiloprettelsen på Facebook.
Er Folketinget en mand eller en kvinde? Det er ét af de spørgsmål, formand Lykketoft overvejer ved profiloprettelsen på Facebook.Foto: Screenshot fra YouTube-video
Anne Justesen

Mens politikerne og de politiske partier længe har været at finde på Facebook, har Folketinget nu fået en officiel side på det sociale netværk, hvor omkring tre millioner danskere har en profil.

I en youtube-video præsenterer Folketingets formand, Morgens Lykketoft (S), den nye Facebook-side. Siden skal fungere som de gamle forsamlingshuse - bare uden kaffe, siger Lykketoft i videoen. 

"Folk skal snakke, de skal diskutere, de skal i dialog med hinanden og os politikere," lyder det fra  Lykketoft i videoen. 

På siden kan man blandt andet læse om væsentlige ændringer i det danske demokratis historie fra Grundloven 5. juni 1849 over systemskiftet i 1901 til kvinders stemmeret i 1915 og det danske medlemskab af EU i 1973. 

På siden er det også muligt at få en liste over folketingspolitikernes Twitter-profiler og deres personlige Facebook-sider. 

Se videoen, hvor Mogens Lykketoft præsenterer Folketingets nye side her: 

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/FOFGbqjVb94" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00