Folketinget lukker lokaler for foreninger

LOKALER: Folketingets Præsidium gør op med en lang tradition for åbenhed, når de største repræsentative lokaler nu lukkes for foreningsmøder. Men samtidig åbnes en kattelem.
Rasmus Nielsen

Reglerne for brug af Landstingssalen og Fællessalen er blevet ændret, så salene fremover kun kan benyttes til arrangementer, hvor værtskabet varetages af Folketingets medlemmer, Folketingets udvalg, Præsidiet eller Folketinget som institution. Det har Folketingets Præsidium besluttet.

Det betyder, at udefrakommende foreninger og institutioner ikke længere kan benytte lokalerne i Folketinget, med mindre de har en vært fra huset som arrangør. Denne kattelem kan altså benyttes af civilsamfundet, der vil have adgang til landets parlament. Det vil i praksis stort set altid være muligt at finde et folketingsmedlem, der vil lægge navn til et i realiteten eksternt arrangement.

"Baggrunden for beslutningen er, at der i dag er et stort pres på brugen af mødesalene, og ved at begrænse brugen til kun at omfatte medlemmerne, vil det fremover være muligt at gennemføre arrangementer med kortere varsel end tidligere," oplyser Folketingets administration.

Fremover gratis
Med ændringen afskaffes den nuværende konferenceudgift for leje af lokaler fra i dag, hvilket betyder, at arrangørerne fremover kun har udgifter til fortæring og evt. leje af særligt teknisk udstyr, som ligger udover det, Folketinget kan stille til rådighed, når de benytter lokalerne. Derfor kan der heller ikke opkræves gebyr for deltagelse udover udgifter til forplejning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00