Folketinget lukker Riskærs smuthul: Her er de nye regler for vælgererklæringer

NY AFTALE: Folketingets partier er blevet enige om en ny aftale for indsamling af vælgererklæringer. Fremover skal indsamlingen foregå på en offentlig portal på internettet.

Samtlige partier i Folketinget er nået til enighed om at ændre reglerne for danske partiers indsamling af vælgererklæringer.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Fremover vil det blive sådan, at nye partier skal indsamle de nødvendige 20.000 vælgererklæringer på en offentlig portal på internettet, der kommer til at ligne den, som Folketinget i dag har for borgerforslag.

Her vil borgere kunne se en oversigt over partierne, støtte dem med deres NemID og bekræfte støtten efter den syv dage lange eftertænksomhedsperiode.

Dagsaktuelle tal for indsamlingen vil også være offentligt tilgængelige på hjemmesiden.

Lukker smuthul
Den nye aftale kommer umiddelbart efter, at partierne Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs omgik reglerne ved at se bort fra eftertænksomhedsperioden.

Det gjorde de ved at lede støtterne direkte til muligheden for at bekræfte deres støtte. Men det smuthul bliver altså nu lukket:

”Vi kan ikke leve med, at partier med kreative metoder skyder genvej til en plads på stemmesedlen og dermed potentielt en plads i Folketinget. Selvfølgelig skal der være plads til nye partier, men der skal kun være plads til de partier, der arbejder ærligt og redeligt,” siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i en pressemeddelelse.

12 partier er opstillingsberettigede til det kommende folketingsvalg. 

Se alle ændringer i artiklens faktaboks. 

Forrige artikel Flere fattige, flere i arbejde og flere kriminelle: Her er effekterne af starthjælpen Flere fattige, flere i arbejde og flere kriminelle: Her er effekterne af starthjælpen Næste artikel Regering afviser kommuners forespørgsel om at sortere beboere efter etnicitet Regering afviser kommuners forespørgsel om at sortere beboere efter etnicitet