Folketingsflertal vil styrke dansk militær-indsats i Syrien

TERROR: Udenrigspolitisk Nævn giver grønt lys til at styrke den danske indsats mod terrorbevægelsen IS i Irak og Syrien.

På et møde fredag i Udenrigspolitisk Nævn har regeringen fået grønt lys til at forstærke Danmarks militære bidrag til bekæmpelsen af terrorgruppen IS i Irak og Syrien.

”Vi bliver nødt til målrettet og med stor kraft at bekæmpe ISIL (IS –red.), der skruppelløst terroriserer og dræber uskyldige mænd, kvinder og børn,” siger statsminister Lars Løkke Ramussen (V) i en pressemeddelelse.

Beslutningen indebærer en ny udsendelse af F-16-kampfly, specialoperationsstyrker, samt udsendelse af et transportfly. Desuden styrkes en række civile indsatser.

Regeringen ønsker, at de danske soldater får tilladelse til at operere i både Irak og Syrien.

”Det er en alvorlig beslutning at sende danske mænd og kvinder på mission i verdens brændpunkter. Derfor vil jeg også kvittere for, at regeringens forslag nyder bred opbakning blandt Folketingets partier,” siger Løkke i pressemeddelelsen, hvor han også takker de danske soldater, der skal i kamp.

”I har min allerstørste respekt,” siger han.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) understreger, at kampen mod IS har højeste prioritet. Derfor er han tilfreds med fredagens beslutning i Udenrigspolitisk Nævn.

"Danske bidrag er meget efterspurgte, og det skyldes ikke mindst den professionelle indsats, som danske soldater har ydet og lige nu yder dernede. Jeg er sikker på, at vores soldater i de nye bidrag også vil yde en kæmpe indsats, som vi kan være stolte af,” siger Peter Christensen i en pressemeddelelse.

Regeringen forventer at fremsætte et beslutningsforslag om indsatsen, der skal førstebehandles i Folketinget 1. april og andenbehandles 19. april.

På fredagens møde har foreløbigt Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale og Konservative givet tilsagn om at støtte forslaget.   

Forrige artikel Partier giver grønt lys til Femern Partier giver grønt lys til Femern Næste artikel Sociale klausuler giver flere praktikpladser Sociale klausuler giver flere praktikpladser