Folketingsudvalg sætter gang i uvildig undersøgelse af minksagen

ULOVLIG ORDRE: Regeringens ordre om at aflive alle mink var i strid med loven, og nu skal en uvildig part undersøge, hvad regeringen vidste og hvornår. Det har Folketingets udvalg for forretningsorden besluttet.

Hvornår blev fødevareminister Mogens Jensen (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) klar over, at der ikke var grundlag i loven for at beordre samtlige mink i Danmark aflivet?

Det bliver formentlig blandt de centrale spørgsmål i en undersøgelse af forløbet omkring den ulovlige ordre. Og undersøgelsen skal foretages af en uvildig part, har Folketingets udvalg for forretningsorden besluttet onsdag. Et særligt udvalg skal finde den nøjagtige form på undersøgelsen.

Det oplyser Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, som er medlem af udvalget, på Twitter.

Onsdag klokken 13 skal Mogens Jensen i samråd om håndteringen af coronasmitte blandt mink. Ministeren har også bedt sit eget ministerium om en redegørelse for forløbet. Den ventes at ligge klar i begyndelsen af næste uge.

Berlingske skriver onsdag, at Fødevarestyrelsen længe har vidst, at der skulle en lovændring til, før man kunne påbyde samtlige minkavlere at aflive alle deres dyr.

Forrige artikel Socialstyrelsen får ny direktør Socialstyrelsen får ny direktør Næste artikel Hvor farlig er den danske minkvirus? Europæisk vurdering på trapperne Hvor farlig er den danske minkvirus? Europæisk vurdering på trapperne