Folketingsudvalg sætter gang i uvildig undersøgelse af minksagen

ULOVLIG ORDRE: Regeringens ordre om at aflive alle mink var i strid med loven, og nu skal en uvildig part undersøge, hvad regeringen vidste og hvornår. Det har Folketingets udvalg for forretningsorden besluttet.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Hvornår blev fødevareminister Mogens Jensen (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) klar over, at der ikke var grundlag i loven for at beordre samtlige mink i Danmark aflivet?

Det bliver formentlig blandt de centrale spørgsmål i en undersøgelse af forløbet omkring den ulovlige ordre. Og undersøgelsen skal foretages af en uvildig part, har Folketingets udvalg for forretningsorden besluttet onsdag. Et særligt udvalg skal finde den nøjagtige form på undersøgelsen.

Det oplyser Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, som er medlem af udvalget, på Twitter.

Onsdag klokken 13 skal Mogens Jensen i samråd om håndteringen af coronasmitte blandt mink. Ministeren har også bedt sit eget ministerium om en redegørelse for forløbet. Den ventes at ligge klar i begyndelsen af næste uge.

Berlingske skriver onsdag, at Fødevarestyrelsen længe har vidst, at der skulle en lovændring til, før man kunne påbyde samtlige minkavlere at aflive alle deres dyr.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00