Folketingsvalg giver dobbelt arbejde på skolerne

LEKTIEHJÆLP: Uvisheden om tidspunktet for folketingsvalget tvinger skoler til at arbejde med to scenarier for lektiehjælp og faglig fordybelse.

Folkeskolereformens formulering om, at lektiehjælp og faglig fordybelse skal være obligatorisk umiddelbart efter folketingsvalget, sætter landets skoler på ekstraarbejde, fordi de på grund af uvished om tidspunktet for valget er nødt til at arbejde med to scenarier.
Folkeskolereformens formulering om, at lektiehjælp og faglig fordybelse skal være obligatorisk umiddelbart efter folketingsvalget, sætter landets skoler på ekstraarbejde, fordi de på grund af uvished om tidspunktet for valget er nødt til at arbejde med to scenarier.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn MøllerLise-Lotte Skjoldan

Ingen ved, hvornår folketingsvalget bliver udskrevet.

Og det giver i denne tid folkeskolerne dobbelt arbejde, at valgdatoen blafrer i vinden.

Kommunerne og skolerne er nemlig tvunget til at arbejde med to scenarier for den omdiskuterede lektiehjælp og faglige fordybelse, der ifølge den politiske aftale om skolereformen skal være en del af den obligatoriske skoledag straks efter folketingsvalget.

I KL ærgrer man sig over, at skolerne skal lægge to planer for at være forberedt på det kommende skoleår.

Det er uhensigtsmæssigt, at man ikke allerede nu kan planlægge med, at lektiehjælp og faglig fordybelse er obligatorisk for alle elever fra starten af næste skoleår – og at skolerne er nødt til at ride på to heste.

Anna Mee Allerslev (R)
Formand for KL's børne- og kulturudvalg

"Det er uhensigtsmæssigt, at man ikke allerede nu kan planlægge med, at lektiehjælp og faglig fordybelse er obligatorisk for alle elever fra starten af næste skoleår – og at skolerne er nødt til at ride på to heste,” siger formanden for KL's børne- og kulturudvalg, Anna Mee Allerslev (R).

Anna Mee Allerslev udtrykker forståelse for, at skolerne ikke just er begejstrede over udsigten til den ekstra arbejdsopgave.

”Det betyder ekstra arbejde for skolerne i en tid, hvor der i forvejen er stort pres på og meget nyt, der skal landes,” siger hun.

Samtidig understreger KL-udvalgsformanden, at lovgivningen ”naturligvis” skal overholdes.

”Så må vi bare glæde os over, at der højst går et par måneder af det nye skoleår, før lektiehjælp og faglig fordybelse bliver en integreret del af skoledagen for alle."

Læs hele artiklen på Altinget: uddannelse (kræver abonnement). Tegn et gratis prøveabonnement her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anna Mee Allerslev

Fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (R), Københavns Kommune
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2005), cand.jur. (Københavns Uni. 2016)

0:000:00