Om  
Lone Dybkjær
Poul Nyrup Rasmussen
Jeppe Christiansen

Poul Nyrup opretter fond i Lone Dybkjærs navn

Lone Dybkjær Fonden præsenteres i dag på Christiansborg. Fonden skal uddele legater som støtte til universitetsuddannelse til fattige, talentfulde kvinder i Asien.

Lone Dybkjær Fonden skal støtte kvinder til en videregående uddannelse på Asian University for Women.
Lone Dybkjær Fonden skal støtte kvinder til en videregående uddannelse på Asian University for Women.Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Kvinde- og minoritetsrettigheder var en mærkesag for tidligere miljøminister Lone Dybkjær (R). Derfor skal mindrebemidlede kvinder fra Asien fremover kunne søge støtte fra en ny fond, der oprettes i hendes navn. Det skriver den nyetablerede fond i en pressemeddelelse. 

Ved hjælp af "Lone Dybkjær Fonden" kan de få en videregående uddannelse på Asian University for Women (AUW) – et universitet Lone Dybkjær selv var med til at etablere. 

Fonden præsenteres i dag på Christiansborg af hendes enkemand, forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), der er formand for fonden.

Sammen med Poul Nyrup Rasmussen er fonden stiftet af administrerende direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen. 

Støtte fra fonden skal tilfalde talentfulde, fattige kvinder fra lande som Afghanistan og Myanmar i form af legater til Asian University for Women, der ligger i Chittagong i Bangladesh.

Videregående uddannelse i Dybkjærs ånd

Lone Dybkjær var med til at åbne universitetet for den første årgang i 2008. Hun var ligeledes med i universitetets råd, der i dag tæller Bangladeshs premierminister, Sheikh Hasina, og USA's tidligere førstedame Laura Bush.

"Danske politikeres holdning er oftest den, at vi kan hjælpe kvinder til at få, hvad der svarer til niende klasse," sagde hun i 2008 til Information.

"Højere uddannelse er ikke vores opgave, men hvis disse lande skal genopbygges og ikke blive løbet over ende af multinationale selskaber eller korrupte politikere, så er højere uddannelse for især kvinderne en del af løsningen."

Lone Dybkjær var den ene af Radikales to første kvindelige ministre. Hun var miljøminister fra 1988 til 1990. Derudover sad hun i Europa-Parlamentet fra 1994 til 2004. Hun var gift med Poul Nyrup Rasmussen fra 1994 og frem til sin død i 2020.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Dybkjær

Fhv. minister (R), fhv. MF, fhv. MEP
cand.polyt. (DTU 1964)

Poul Nyrup Rasmussen

Protektor, Det Sociale Netværk/headspace Danmark, fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. formand, PES & LORC, fhv. MEP
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

Jeppe Christiansen

Adm. direktør, Maj Invest, adj. professor, CBS, formand, Haldor Topsøe, bestyrelsesmedlem, Det Kgl. Vajsenhus
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024