Forhandlinger onsdag: Hvordan skal nyt tilskud til fattige børnefamilier se ud?

KONTANTHJÆLPSLOFT: Børnefamilier ramt af kontanthjælpsloft eller integrationsydelse skal have et tilskud, indtil nye ydelser er på plads. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) holder møde med støttepartierne onsdag.

Den nye regering er ikke gået på sommerferie endnu.

Først skal der sættes nogle skibe i søen, og derfor indkalder beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard nu til sættemøde om ét af de spørgsmål, der blev centrale under forhandlingerne om grundlaget for Mette Frederiksens regering.

Regeringen begynder således onsdag de politiske forhandlinger med støttepartierne om et midlertidigt tilskud, der skal hjælpe familier med børn i alderen 0-14 år, som er berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelse. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Venter på ydelseskommission
De tre støttepartier Enhedslisten, SF og Radikale er alle imod både kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, blandt andet fordi de lave ydelser betyder, at der er kommet flere fattige børn i Danmark.

Men Socialdemokratiet vil have en ydelseskommission til at se på hele systemet for ydelser, og partiet vil som udgangspunkt ikke sætte ydelserne væsentligt op på en måde, så folk mister incitamentet til at tage et arbejde.

Kompromiset i det fælles forståelsespapir ved regeringsdannelsen blev et midlertidigt tilskud til børnefamilierne.

"En hverdag med færre afsavn"
Der er afsat 250-300 millioner kroner årligt til det nye tilskud.

"For mig handler det først og fremmest om, at vi sikrer en målrettet hjælp til de børn, der mærker konsekvenserne af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. De skal have en hverdag med færre afsavn. Vi skal hurtigst muligt finde en model for det nye tilskud, som kan virke, indtil en ydelseskommission har fremlagt sit bud på nogle bedre balancer i vores ydelsessystem," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse forud for mødet.

Sættemødet foregår i Beskæftigelsesministeriet onsdag klokken 10.30.

Forhandlingerne vil fortsætte i begyndelsen af august, oplyser ministeriet.

Forrige artikel Dagens overblik: Togfonden kan være i live igen, og minister vil droppe ordet Dagens overblik: Togfonden kan være i live igen, og minister vil droppe ordet "ghetto" Næste artikel Fagforbund er glade for, at slag om overenskomster flyttes væk fra Finansministeriet Fagforbund er glade for, at slag om overenskomster flyttes væk fra Finansministeriet
Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

PRESSEMØDE: Fem kommuner følger i Aarhus’ fodspor og får et krav om mundbind i al offentlig transport. Det oplyser regeringen efter et pressemøde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har orienteret om en stigning i antallet af coronasmittede, der giver ”grund til bekymring”.