Om  
Claus Hjortdal

Formand for Skolelederforeningen bliver forperson for Grundlovsfesten

Claus Hjortdal tager posten som forperson for Grundlovsfesten på sig og erstatter Lise Korsgaard. Ideen med projektet er at udbrede kendskabet til Grundloven.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, sammen med HKH Kronprinsesse Mary.
Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, sammen med HKH Kronprinsesse Mary.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Projektet Grundlovsfesten, der er støttet af Nordea-Fonden, henter Claus Hjortdal ind som ny forperson i bestyrelsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Grundlovsfesten.

Claus Hjortdal erstatter Lise Korsgaard, der fremadrettet skal varetage ansvaret for projektet kraft af sin position som sekretariatsleder i Grundtvigsk Forum, som huser projektet.

Projektets formål er at starte en ny grundlovsdagsbevægelse for at få folk i Danmark til både at hylde, markere og fejre Grundlovsdag 5. juni. Lokale ildsjæle finder sammen for at arrangere fester på tværs af landet.

Claus Hjortdal kommer fra en baggrund som lærer og skoleleder gennem flere årtier. Til daglig er han formand for Skolelederforeningen.

”Jeg har som lærer og siden hen som leder oplevet, at sommetider havde vi Grundlovsdag som en fridag og andre år var det en arbejdsdag. Jeg fandt det mærkeligt, at grundloven ikke fylder mere i samfundet,” udtaler han.

Behovet for at fejre Grundlovsdag tydeliggøres af, at demokratiet udfordres i mange andre lande, pointerer han, og derfor glæder han sig til at udbrede kendskabet til Grundloven.

”Alt for mange børn og unge – og voksne har ikke et godt kendskab til grundloven. Det vil jeg gerne være med til at ændre. Vi vil forsøge at starte en ny tradition som i en dansk kontekst kan matche nordmændenes 17. maj og amerikanernes 4. juli,” udtaler Claus Hjortdal.

Ifølge Olav Hesseldahl, initiativtager og projektchef, er det en kompleks operation at genetablere Grundlovsbevægelsen. Det er et oplagt tidspunkt at få ny ilt ind i bestyrelsen, lyder det.

”Claus Hjortdal har været med i bestyrelsen fra starten, og derfor er det en udsøgt glæde, at Claus har sagt ja tak til at lede bestyrelsen og projektet. Claus har bidraget med sit store vid og sit netværk, og det vil vi gerne forstærke, da Claus er en respekteret ildsjæl i en verden hvor flere millioner danskere dagligt er i berøring: skoleverdenen,” fortæller han.

Udskiftning i bestyrelsen

Samtidig udnævnes Mette Feifer til næstperson i bestyrelsen, som til daglig er vicedirektør i Dansk Erhverv for Sundhed, Oplevelse & Velfærd.

Agi Csonka har valgt at forlade bestyrelsen på grund af tidspres, mens tidligere forperson i Lærerstuderende Landskreds og nuværende sekretariatsleder i FGU Modstrøm, Caroline Holdflod Nørgaard, har takket ja til at blive bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsen består nu af følgende medlemmer:

  • Claus Hjortdal – forperson
  • Mette Feifer – næstforperson
  • Caroline Holdflod Nørgaard
  • Johanne Schmidt-Nielsen
  • Simon Toftgaard Jespersen
  • Tarek Hussein

Udover de nye kræfter i bestyrelsen har foreningen besluttet at invitere flere personer. Det vil blive meldt ud senere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjortdal

Formand, Skolelederforeningen, formand, LCLederforum
lærer (Nørre Nissum Seminarium 1986)

0:000:00