Forsker om Hella Joofs indianerudtalelse: Det er ikke rigtigt

Magnus Pharao er ikke enig med Hella Joof i, at indianere brænder "hele lortet ned hvert syvende år".

UENIGHED: "Der er, så vidt jeg ved, ikke nogen, der gør eller har gjort det," siger postdoc Magnus Pharao om Helle Joofs nylige udtalelse om, at indianere brænder "hele lortet ned hvert syvende år".

Hella Joof blev til manges overraskelse en del af regeringens disruptionråd. Og nu har hun gjort sig bemærket med en udtalelse om, at indianere brænder alt ned hvert syvende år.

"Der er mange indianerstammer, som hvert syvende år brænder hele lortet ned og starter forfra," siger Hella Joof i en video på Facebook.

Det er imidlertid ikke korrekt, hvis man spørger postdoc ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet Magnus Pharao.

"Der er, så vidt jeg ved, ikke nogen, der gør eller har gjort det," siger han til Altinget.

Det tætteste, man kommer på Hella Joofs påstand, er, at indianere nogle gange brænder omkringliggende områder af, men altså ikke alting.

"Men det er så ikke at brænde deres landsby ned. Den flytter de bare til et nyt sted, hvor de så brænder skoven ned," siger Magnus Pharao og tilføjer:

"Det er ikke sådan noget, man gør, fordi man synes, det er sjovt, eller har en regel om, at det skal være hvert syvende år."

Hella Joof oplyser, at hun ikke har nogen kommentarer.

Research er lavet i samarbejde med Mandag Morgens Tjek Det.

Læs også: Søren J. Damm: Er Hella Joof Disruptionsrådets humanistiske hofnar?

, ,

Forrige artikel Hul i loven? Folk med job får jobpræmie Hul i loven? Folk med job får jobpræmie Næste artikel Ammitzbøll om ny Cepos-bog: Den offentlige sektor skal køre længere på literen Ammitzbøll om ny Cepos-bog: Den offentlige sektor skal køre længere på literen