Holst giver sig og takker nej til eftervederlag

LØN: Forsvarsminister Carl Holst (V) siger nu nej tak til flere udbetalinger af sit eftervederlag fra tiden som amtsborgmester og regionsrådsformand.

Forsvarsminister Carl Holst (V) frasiger sig nu sit eftervederlag.
Forsvarsminister Carl Holst (V) frasiger sig nu sit eftervederlag.Foto: Pressefoto/Venstre
Hjalte T. H. Kragesteen

Forsvarsminister Carl Holst er vendt på en tallerken og takker nu nej til  sit omstridte eftervederlag.

Det siger han til Jyllands-Posten:

"I onsdags meddelte jeg, at jeg gerne ville have stoppet fremtidige udbetalinger af mit eftervederlag. Det har været vigtigt for mig, at jeg har understreget, at eftervederlaget har været en del af min lønpakke. Det er også i det lys, og man skal forstå, at jeg tidligere i dag fastholdt, hvad reglerne var," siger Carl Holst.

Sagen har været en varm sommer-kartoffel for den nye minister, der er blevet kritiseret fra mange sider for at modtage 833.000 kroner i eftervederlag ved siden af ministerlønnen.

I slutningen af juli afviste Carl Holst ellers, at han havde tænkt sig at ændre noget. Han skrev på Facebook, at alt var foregået efter reglerne, og at han ikke mener, at der er tale om dobbeltløn.

Men nu har piben altså fået en anden lyd. Carl Holst stopper således udbetalingerne fremadrettet. Det betyder, at han beholder de 486.000 kroner, han allerede har fået udbetalt, men stopper udbetaling af de resterende 347.000 kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00