Gitte Seeberg stopper i WWF

FARVEL: Gitte Seeberg er færdig efter knap otte år som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Det tidligere konservative folketingsmedlem Gitte Seeberg skal ikke længere være generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden.

Det oplyser miljøorganisationen i en pressemeddelelse.

Gitte Seeberg har været WWF-generalsekretær i knap otte år, og ifølge WWF's bestyrelsesformand, Steen Riisgaard, har Gitte Seeberg gjort et rigtig godt stykke arbejde.

”Jeg vil især fremhæve, at hun har været en stærk og markant skikkelse i offentligheden og dermed gjort WWF Verdensnaturfonden meget synlig,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Hun har gennem årene gennemført en solid økonomisk plan, som har fremtidssikret organisationen. Egenkapitalen er i dag på godt 10 mio. kroner, hvilket er særdeles tilfredsstillende.”

Seeberg: En ære at have været med
Gitte Seeberg, der er uddannet jurist, blev ansat som generalsekretær 1. september 2008 efter en turbulent tid i dansk politik. Efter en årrække som konservativ politiker stiftede hun i 2007 det nye parti Ny Alliance sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen.

I januar 2008 forlod hun dog partiet og blev i stedet løsgænger, indtil hun stoppede i dansk politik for at blive generalsekretær i WWF. Tidligere har hun også været medlem af Europa-Parlamentet for Konservative.

Gitte Seeberg kalder det en ære at have fået lov at stå i spidsen for WWF.

”WWF Verdensnaturfondens arbejde er så utroligt vigtigt, og det har været en ære at stå i spidsen for det arbejde i Danmark i så mange år. Jeg vil gerne sige tak til Prins Henrik, medarbejdere, bestyrelsen og vores mange samarbejdspartnere for samarbejdet gennem årene,” siger hun og fortsætter:

”Det har været sjovt og hårdt, men altid inspirerende. Jeg er på vej på en længe ventet sommerferie, men har endnu ikke fundet ud af, hvilke udfordringer jeg derefter vil kaste mig over."

Peter Bonne Eriksen, der er medlem af WWF's præsidium og tidligere direktør i Novo Nordisk, vil per 1. august blive konstitueret som midlertidig generalsekretær.

Forrige artikel DF til styrelse: Fingrene væk fra tobakken DF til styrelse: Fingrene væk fra tobakken Næste artikel Her er Brexits uforudsete konsekvenser Her er Brexits uforudsete konsekvenser
Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

PRESSEMØDE: Fem kommuner følger i Aarhus’ fodspor og får et krav om mundbind i al offentlig transport. Det oplyser regeringen efter et pressemøde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har orienteret om en stigning i antallet af coronasmittede, der giver ”grund til bekymring”.