Grønbechs Hotel i Allinge sættes til salg

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Redaktionen

Grønbechs Hotel midt i Allinge på Bornholm er sat til salg af mediehuset Altinget og Mandag Morgen.

Hotellet, der er fra 1901, har gennemgået en omfattende renovering i de syv sæsoner, hvor det har været en del af mediekoncernen. Og selv om både turismen på Bornholm og besøgstallet på hotellet er i vækst, er det et godt tidspunkt at overlade Grøndbechs Hotel til nye ejere, vurderer koncernchef Christoph Nørgaard. 

”Gennem årene har gæster givet fine anmeldelser for atmosfære og gastronomi. Men vi må også erkende, at hoteldrift ligger uden for vores kerneforretning, som er medier i vækst. Vi står foran yderligere international ekspansion og skal bruge alle kræfter på det,” siger han.

”Vi ser med glæde tilbage på syv sæsoner med stigende belægning. Bornholms turisme er inde i en rivende udvikling, og det oplevede vi så sent som denne sommer med et udsolgt hotel”, tilføjer Christoph Nørgaard.

I hjertet af Folkemødet

Udgiver Rasmus Nielsen købte hotellet i 2014 og har siden lagt betydelig energi og investering i at modernisere hotellet. Det har spillet en stor rolle i Altingets strategi om at være rammen for den kritiske og konstruktive politiske samtale både på Folkemødet og i det hele taget. Hotellet har gennem alle årene været brugt af Altinget som konferencehotel, til turisme og restaurant samt naturligvis til en stribe arrangementer under Folkemødet.

Den kommende ejer får byggeret til at udvide med otte nye værelser med altaner samt en tagterrasse med vid udsigt over Nordbornholm. Det er i henhold til lokalplanen for hotellet, som Bornholms Kommunalbestyrelse vedtog sidste år.

Salget varetages af EDC BornholmerBo, hvor ansvarlig indehaver Carsten Schou siger:

”Der er tale om et veldrevet hotel med en størrelse, beliggenhed og potentiale, der gør det til en attraktiv investering for den rette køber. Og så gør det jo heller ikke noget, at det hele besidder lokal charme i en moderne udformning. Bornholm er i fremdrift og Molslinjen indsætter fra 2022 den hurtigste hurtigfærge i verden fra Ystad til Rønne”

Altinget bliver på Folkemødet

Christoph Nørgaard betoner, at hotel-salget ikke betyder mediekoncernens farvel til fremtidige folkemøder.

”Altinget og Mandag Morgen har alle årene været en aktiv medskaber af Folkemødet i Allinge og salget af Grønbechs hotel ændrer ikke på dette. Vores strategi er fortsat aktivt at deltage på Folkemødet i 2022 med events i vores gård ved Christiansborg, på Grønbechs hotel og forhåbentligt også de følgende år sammen med en ny ejer”, siger koncernchefen.

Fakta

Grønbechs Hotel er ejet af Ejendomsselskabet Stedet Ånd ApS, som er en del af koncernen Alrow Media. Koncernen ejer desuden medierne Altinget og Mandag Morgen samt hovedparten af overvågningstjenesten Monitor.

Grønbechs Hotel ned til Allinge Havn blev senest moderniseret i 2015. Det indeholder 23 værelser foruden restaurant Vilhelm med tilhørende nyindrettet, moderne køkken. Dertil en rummelig gårdhave og tilhørende personalebolig med lagerplads. Alle værelser er opkaldt efter statsministre gennem tiden, hvoraf flere har overnattet på ”deres” værelse.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Christoph Nørgaard

Adm. direktør, Alrow Media
M.sc. i international business (Aarhus Uni.)

0:000:00