Grundfos-boss modtager Svend Auken-prisen

PRIS: Den mangeårige Grundfos-leder Niels Due Jensen modtog søndag Svend Auken-prisen ved den socialdemokratiske kongres.
Lasse LangeAnders JerkingErik Holstein
Fakta

Modtagere af Svend Auken-prisen 

2009 Margot Wallström, tidl. EU-miljøkommissær

2010 Gitte Seeberg, generaldirektør WWF Danmark, tidl. MF (K og NA)

2011 Søren Hermansen, Samsø Energiakademi

2012 Niels Due Jensen, bestyrelsesformand, Grundfos

Europaminister Nicolai Wammen (S) overrakte søndag Svend Auken-prisen til bestyrelsesformand for Grundfos Niels Due Jensen.

"Grundfos er under Niels Due Jensen gået fra en familievirksomhed til en global koncern, der har skabt en god forretning på grundlag af bæredygtighed og socialt ansvar for miljø og klima. Hvis Svend Auken havde været her, havde han været begejstret," sagde Nicolai Wammen, der fremhævede Grundfos-løsningen Lifelink, der har været med til at sikre rent drikkevand til tusinder af mennesker i den tredje verden.

Prisen er indstiftet til ære for den tidligere miljøminister og socialdemokratiske partiformand Svend Auken, der døde i 2009. 

Det var en stolt Grundfos-boss, der tog imod prisen på weekendens socialdemokratiske kongres i Aalborg.

"Jeg er meget beæret. Tusind tak, fordi I synes, at jeg og Grundfos har gjort os fortjent til Svend Auken-prisen. Svend Auken var en legendarisk miljøminister, og jeg har stor respekt for ham både som politiker og ikke mindst som menneske," sagde Niels Due Jensen.

Niels Due Jensen har været topchef i Grundfos i næsten 40 år. I 1974 blev han direktør i Grundfos A/S, fra 1978 til 2003 var han koncendirektør, og i dag er han bestyrelsesformand i Poul Due Jensens Fond og for samtlige Grundfos-selskaber.

Niels Due Jensen er den fjerde modtager af Svend Auken-prisen, der tidligere er gået til blandt andre Margot Wallström, tidligere EU-kommissær for miljø.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Svend Auken

MF (S), fhv. miljøminister, Folketingets 1. næstformand, Formand for Europaudvalget
Cand.scient.pol.

Gitte Seeberg

Direktør, Autobranchen Danmark, fhv. MF (K og NA), fhv. MEP (K)
cand.jur. (Københavns Uni. 1986)

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00