Hastelov skal stoppe ulovlige vælgererklæringer

INDGREB: Regeringen vil lukke det hul i loven, der gav Stram Kurs mulighed for at snyde med vælgererklæringerne. Rasmus Paludan kalder forslaget for et "politisk angreb" mod ham.

Partier som Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen skal ikke kunne bryde reglerne for indsamling af vælgererklæringer op til folketingsvalget.

Det mener social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). 

"Hvis Stram Kurs overholder reglerne, behøver de slet ikke at bekymre sig. Men hvis Stram Kurs ikke overholder reglerne, skal vi selvfølgelig kunne gribe ind over for det. Og der gælder præcis det samme for alle andre partier," skriver hun i en mail til DR.

Ministeren vil allerede i denne måned have gennemført et hastebehandlet lovforslag, som skal sikre, at en vælgererklæring bliver bekræftet efter syv dage, før den er gyldig. Men opstillingsparate partier har hidtil ikke mødt nogen sanktioner, når reglerne er blevet brudt.

Og det udnyttede blandt andre Stram Kurs ved folketingsvalget i juni.

Man kunne nemlig med det samme skrive under med NemID, og så var vælgererklæringen i princippet gyldig. Syv dages betænkningstid eller ej.

Partiet kunne altså frit benytte sig af de indsamlede underskrifter og endte som bekendt med at være på stemmesedlen i juni.

Paludan: Ikke gjort noget forkert
Spørger man Stram Kurs-lederen, Rasmus Paludan, går Astrid Krag efter ham af politiske årsager.

"Når hun specifikt nævner Stram Kurs, afslører hun, at hun bare ønsker at ændre den afgørelse, som Indenrigsministeriet har truffet. Det er, fordi hun ikke kan lide os af politiske grunde," siger han til DR.

 

Følg L 1 Lov om valg til Folketinget med videre
(Social- og Indenrigsministeriet)

12/9
2019
10/9
2019
13/8
2019

Forrige artikel Her er det nye hold af EU-kommissærer Her er det nye hold af EU-kommissærer Næste artikel Internt notat bekræfter: Regeringen vil skrotte besparelser på uddannelser Internt notat bekræfter: Regeringen vil skrotte besparelser på uddannelser