Henrik Dahl afhængig af LA-fremgang

PROGNOSE: Liberal Alliance skal gå frem til 13 mandater, hvis den kendte sociolog, Henrik Dahl, skal opnå valg til Folketinget, viser ny prognose.

Sociolog og debattør Henrik Dahl skal håbe på, at Liberal Alliance går frem i målingerne, hvis han skal opnå valg til Folketinget, viser ny prognose. 
Sociolog og debattør Henrik Dahl skal håbe på, at Liberal Alliance går frem i målingerne, hvis han skal opnå valg til Folketinget, viser ny prognose. 
Anders JerkingJørgen Skadhede

Liberal Alliance skal gå frem i målingerne, hvis den kendte sociolog og debattør Henrik Dahl skal opnå valg til Folketinget.

Det viser en ny prognose, som valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen har lavet for Altinget.

Henrik Dahl er opstillet i Sydjyllands Storkreds, hvor det første LA-mandat ventes at gå til Mette Bock. Ved sidste valg fik hun flest stemmer af alle LA's kandidater, når man ser bort fra partiformanden.

Henrik Dahl skal håbe på, at partiet får to mandater i Sydjyllands Storkredsen. Det ser dog ikke ud til at ske med de nuværende målinger, hvor dette mandat først falder som det 13. ifølge Risbjergs prognose.

Fakta
Om prognosen 
Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget udarbejdet en "hitliste" over Liberal Alliances mandater, der viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse de falder helt frem til 18 mandater. LA står lige nu til at få 10 mandater. 
Altingets redaktion har herefter ud fra en analyse af kandidaterne i de forskellige storkredse sat ansigter og navne på de forskellige mandater.Denne vurdering er baseret på samtaler med kilder med indgående kendskab til partiet, opstillingskredsens størrelse og styrkeforholdet ved sidste valg.

13 mandater svarer til cirka 7,7 procent af stemmerne. Ved valget i 2011 fik LA fem procent.

Henrik Dahl arbejder dog selv hårdt for sagen ved at føre en meget aktiv kampagne. Han har blandt andet fået en lokal vognmand til at køre rundt med en 13 meter lang valgplakat af Henrik Dahl på siden af en af sine lastbiler.

Læs hele prognosen på Altinget : christiansborg her (kræver abonnement).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Dahl

Kommende MEP (LA), MF (LA), forfatter, foredragsholder
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 1987), MA (Pennsylvania 1988), ph.d. (Handelshøjskolen i København 1993)

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024