Henrik Dahl angriber partiformand efter LA-nedtur: Gennemsyret af nepotisme

EFTERSPIL: Liberal Alliances katastrofevalg får nu Henrik Dahl til at rette skarpt angreb mod partiets ledelse, som han ikke længere bakker op.

Det har ikke været billigt for Liberal Alliance at gå i regering. Gårsdagens katastrofevalg giver partiet sølle fire mandater, hvor sågar partiets egen stifter og politiske leder Anders Samuelsen ryger ud af Folketinget.

Allerede her til morgen er Henrik Dahl ude og kritisere partiets ledelse i grove vendinger.

”Man kan ikke blive ved med at bakke op om en ledelse, der fører partiet ud i elendighed,” siger han til TV 2 News med henvisning til kommunalvalget i 2017, der også gav en alvorlig smagsprøve på partiets nedtur.

Med Anders Samuelsen ude af Folketinget ligner økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille det indlysende bud på en efterfølger.

Men ikke, hvis det står til Henrik Dahl, da han har været en del af den fejlslagne ledelse i partiet, der blandt andet er "gennemsyret af nepotisme". Han kritiserer blandt andet ministerudnævnelserne af Thyra Frank og Mette Bock, hvoraf sidstnævnte er søster til partilederen.

”Simon Emil har jo været en del af den nepotisme, og derfor er alle os på B-holdet bare hamrende trætte af, at der er sådan en nepotistisk logik, som på en eller anden måde får lov til at styre hele partiet,” siger Henrik Dahl til DR Nyheder.

Måske kommer Henrik Dahl ind
De fire mandater til Liberal Alliance hentes fra storkredsene i København, Vestjylland, Østjylland og Sydjylland.

Dermed tyder meget på, at spidskandidaterne Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Alex Vanopslagh og Ole Birk Olesen kommer ind.

Der er dog større usikkerhed forbundet med, hvem der tager mandatet i Sydjyllands Storkreds, hvilket vi bliver klogere på, når de personlige stemmer er talt op. Her kan mandatet både gå til den mindre kendte spidskandidat Steen Holm Iversen eller Henrik Dahl.

Forrige artikel Løkke hyldet efter tab af regeringsmagten: ”Partiet går frem. Der er ingen grund til, han skal gå af” Løkke hyldet efter tab af regeringsmagten: ”Partiet går frem. Der er ingen grund til, han skal gå af” Næste artikel Live: Det var det folketingsvalg. Hvad sker der nu? Live: Det var det folketingsvalg. Hvad sker der nu?