Henrik Qvortrup
Fortiden som chefredaktør på ugebladet Se og Hør har nu indhentet TV 2s politiske kommentator, Henrik Qvortrup. (Foto: TV 2 NEWS)

Henrik Qvortrup forlader TV 2

29. april 2014 kl. 17:06
FARVEL: Politisk kommentator ved TV 2s Christiansborg-redaktion Henrik Qvortrup forlader efter eget ønske tv-stationen efter de seneste dages debat om hans fortid som chefredaktør for Se og Hør.
| Flere

Skandale-sagen om Se og Hørs metoder får nu direkte konsekvens for den tidligere chefredaktør på ugebladet. Henrik Qvortrup har valgt at forlade TV 2.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

"Jeg må nøgternt konstatere, at de mange beskyldninger - berettigede såvel som uberettigede - reelt gør det umuligt at varetage mit job som politisk kommentator på TV 2. Derfor har jeg i dag meddelt TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, at jeg fratræder min stilling," siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

"Selv om begivenhederne for mit vedkommende daterer sig seks år tilbage i tiden, er jeg således ikke i tvivl om, at sagen i nogen tid fremover vil fjerne fokus fra min faglighed som politisk journalist."

TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, tager opsigelsen til efterretning:

"Qvortrup har leveret en stor indsats på TV 2 og har leveret en lang række glimrende analyser og mindeværdige interviews med danske toppolitikere i de seneste godt fem år. Henrik Qvortrup har bidraget til at løfte TV2s politiske dækning, og det er jeg ham meget taknemmelig for," siger Michael Dyrby i pressemeddelelsen.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK