Henrik Sass Larsen vender tilbage til Christiansborg

NAVNE: Henrik Sass Larsen (S) er tilbage på Christiansborg. Nu skal han koncentrere sig om "Socialdemokratiets historiske virke".

Henrik Sass Larsen (S) er ikke længere sygemeldt og vender derfor tilbage til Christiansborg − dog på nye betingelser.
Henrik Sass Larsen (S) er ikke længere sygemeldt og vender derfor tilbage til Christiansborg − dog på nye betingelser.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Benedicte Gjerding Dahlberg

I juni meddelte tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet Henrik Sass Larsen, at han på grund af sygdom måtte træde tilbage fra politik. 

Det skete lige efter Sass Larsens genvalg ved folketingsvalget 5. juni, hvor han fik 4.017 personlige stemmer.

Men nu er Henrik Sass Larsen tilbage på Christiansborg, men på nye betingelser. 

Det skriver han på Facebook. 

"Jeg har bedt om at få lov til at koncentrere min arbejdsindsats omkring Socialdemokratiets historiske virke, et område, som dem, der kender mig, ved, altid har haft min store interesse," skriver Henrik Sass Larsen på Facebook.

Farvel til posten som statsrevisor
Hvad arbejdet omkring partiets historiske virke indebærer, uddyber Sass Larsen ikke, men i sit facebookopslag skriver han, at det nye arbejdsområde også betyder et farvel til posten som statsrevisor, som årligt giver en ekstraindtægt på cirka 300.000 kroner. 

Henrik Sass Larsen har fungeret som statsrevisor siden 2017. Med sygemeldingen i juni tiltrådte gruppeformand Flemming Møller Mortensen (S) som stedfortræder på posten.

Læs også

Tilbage til arbejdet for S
Socialdemokratiet bekræfter over for Altinget, at Henrik Sass Larsen ikke længere er sygemeldt fra sit parlamentariske arbejde som folketingsmedlem.

“Jeg er glad for, at Henrik har fået det bedre, og at vi igen kan nyde godt af hans virke. Jeg har aftalt med Henrik, at han særligt vil beskæftige sig med Socialdemokratiets historie, som altid har interesseret ham, og som han også tidligere har været dybt engageret i,” siger gruppeformand Flemming Møller Mortensen (S) i en skriftlig kommentar.

Selvom Henrik Sass Larsen er tilbage på Christiansborg, vil den tidligere gruppeformand stadig gå stille med dørene. 

"Jeg skrev før sommer, at der ville være stille fra mig i tiden fremover − og det gælder fortsat, selvom jeg er glad for nu at være tilbage igen," skriver Henrik Sass Larsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Sass Larsen

Adm. direktør, Aktive Ejere, formand, Klasselotteriet, bestyrelsesmedlem, Nordsøenheden
bachelor i HA/forvaltningsstudier (RUC)

0:000:00