Her er de politiske bøger, du skal læse i din sommerferie

BØGER: 2019 har budt på et væld af politiske bøger indtil videre. Se, hvilke bøger der har fået de bedste anmeldelser, og få inspiration til din sommerferie-læsning.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal læse i din sommerferie? Bare rolig. Her har du et overblik over Altingets bedst anmeldte bøger i 2019:

En veloplagt debatbog til det trætte Europa

Malte Frøslee Ibsens ’Den nye internationale’ vil have venstrefløjen til at omfavne EU. Det er oplagt læsning for en venstrefløj, der søger svar. Og det er god læsning for borgerlige, der vil vide, hvad den genopstandne intellektuelle venstrefløj tænker.

Læs anmeldelsen af Malte Frøslee Ibsens 'Den nye internationale - Hvorfor venstrefløjen skal omfavne Europa og demokratisere verden' her. 

Adam Holm: Eminent ny bog viser Orbáns Ungarn indefra

Den danske journalist Lasse Skytt har slået sig ned i Europas mest omstridte land, Ungarn, og tilføjer en række nuancer til forestillingen om et iliberalt halvdiktatur.

Læs anmeldelsen af Lasse Skytts Orbanland her.

Overvågningskapitalisme truer med at koste os menneskeligheden

Harvard-professor Shoshana Zuboff har skrevet en fremragende bog om overvågningskapitalisme – en altomsluttende forretningsmodel, der vil kontrollere og ændre vores adfærd.

Læs anmeldesen af Shoshana Zuboffs 'Overvågningskapitalisme' her.

Løkke slår færøske får og sine egne venner ihjel i fremragende ny bog

Befrielsens øjeblik er det bedste og mest interessante politiske interview, der er blevet trykt i lang tid. Lars Løkke Rasmussen viser sig fra sin mest brutale side, og bogen vil stå tilbage som symbolet på et valg, hvor den blå blok er godt i gang med at implodere. 

Læs anmeldelsen af Lars Løkke Rasmussens 'Befrielsens øjeblik' her.

Ny bog om mordforsøgsdømt sygeplejerske kan ikke anbefales nok

Kristian Corfixen afdækker i ny bog mange interessante perspektiver på, hvordan det kunne ske, at en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus blev dømt for mordforsøg, skriver Torben Mogensen, og kvitterer med seks A’er ud af seks.

Læs anmeldelsen af Kristian Corfixens 'Sygeplejersken' her.

Jødehadet er allerfarligst hos dem, som tror, at de selv er fri for fordomme

Den amerikanske historiker Deborah Lipstadt viser i et fremragende aktuelt værk, hvordan antisemitismen har fået ny næring og spirer frem steder, hvor man ikke forventede, skriver Adam Holm.

Læs anmeldelsen af Deborah Lipstadts 'Antisemitism − Here and Now' her.

Marianne Jelved: Schlüter-bog er et værdigt testamente fra Danmarks bedste statsminister

Schlüters politiske testamente er en læseværdig bog om Poul Schlüters måde at forvalte statsministerembedet på fortalt gennem de konkrete handlinger og suppleret af hans egne refleksioner.

Læs anmeldelsen af John Wagners 'Schlüters politiske testamente – ikke så konservativ, så det gør noget' her.

David Trads: Stærk opdatering af klassisk USA-historiebog

Den nye udgave af Erling Bjøls værk om USA's historie er det bedste overblik, der er skrevet på dansk over ti af de mest dramatiske år i USA: Barack Obamas otte år ved magten og Donald Trumps første to år, skrev David Trads i sin anmeldelse.

Læs anmeldelen af Erling Bjøls og Niels Bjerre-Poulsens 'USA's historie' her.

5 A’er til dristig bog om kunstig intelligens

Kunstig intelligens er tidens varme emne. Bogen ”Hvad skal vi med mennesker?” giver en engageret indflyvning, et politisk opråb og digitalteknologisk selvhjælp med et optimistisk strejf.

Læs anmeldelsen af Peter Svarres 'Hvad skal vi med mennesker?' her.

Fukuyama tager opgør med identitetspolitikken

De liberale demokratier er truet af identitetspolitik både fra højre og venstre. Den eneste vej ud er ifølge bogaktuelle Francis Fukuyama at formulere en bred national identitet.

Læs anmeldelsen af Francis Fukuyamas 'Identity – Contemporary Identity Politics and the Struggle for Recognition' her.

Er du stadig sulten efter flere politiske bøger, kan du læse alle årets anmeldelser her.

Forrige artikel Altingets store quiz om Nørrebro Altingets store quiz om Nørrebro Næste artikel Ekspert om Mette Frederiksens rådgiver-manøvre: Ekspert om Mette Frederiksens rådgiver-manøvre: "Et ret dramatisk nybrud"