Her er den nye ambassadestruktur

UM-REFORM: Udenrigsministeriet ændrer fundamentalt på ambassadestrukturen som led i en bebudet spareplan. Det betyder blandt andet lukninger af fem ambassader i Europa.
Udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) står i spidsen for den største reform af Udenrigsministeriet i mange år.
Udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) står i spidsen for den største reform af Udenrigsministeriet i mange år.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Jesper BirchMorten Øyen

Regeringen gennemfører en omfattende reform af Danmarks udenrigstjeneste. Reformen gennemføres, så den træder i kraft 1. august 2014.

Den nye struktur er et led i en omfattende nedskæring af udenrigstjenesten på knap 200 millioner kroner frem til 2017 og sker i kølvandet på flere års spareøvelser i udenrigstjenesten.

Mindre Europa, mere EU
Reformen går hårdest ud over Danmarks selvstændige tilstedeværelse i Europa.

Ambassaderne i Cypern, Luxembourg, Schweiz, Slovakiet og Slovenien nedlægges. Derudover lukker man handelskontoret i Milano. Desuden kommer der til at ske nedskæringer på ambassaderne i Rumænien, Holland, Portugal og Albanien.

Til gengæld styrkes den danske EU-repræsentation i Bruxelles samt ambassaderne i Berlin, Paris og London.

Reformen betyder også, at Danmark åbner en række nye ambassader og repræsentationer i udlandet. Der åbnes repræsentationer i Nigeria, Filippinerne, Columbia samt Myanmar. Og så bliver der afsat flere ressourcer til at dække Arktis.

Endelig indebærer reformen en satsning på nye værkstmarkeder som Kina, Tyrkiet og Peru, hvor Udenrigstjenesten altså fra 1. august 2014 vil være repræsenteret.

Læs reformens indhold og se den nye ambasadestruktur på et verdenskort her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00