Her er Klimaministeriets nye departementschef

NY MAND: Lars Frelle-Petersen forlader Dansk Industri for at blive ny departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Han afløser Morten Bæk, som i september skiftede til Forsvarsministeriet.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Efter næsten tre år hos Dansk Industri vender Lars Frelle-Petersen nu tilbage til Slotsholmen.

Fra årsskiftet skal han stå i spidsen for Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet som ny departementschef.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Den nye departementschef har en lang karriere som embedsmand bag sig. Netop den erfaring glæder klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) sig til at bringe i spil:

"Lars er kendt som en dygtig og strategisk topleder med blik for nytænkning og et synligt engagement," udtaler Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

"Med hans tunge erfaring fra flere niveauer i centraladministrationen vil han både kunne sikre en stabil drift og kontinuerlig udvikling af hele ministeriets koncern og samtidig kunne understøtte arbejdet med regeringens ambitiøse klimadagsorden," fortsætter han.

Den nye departementschef forlader en post som direktør for medlemmerne i Dansk Industri (DI). Inden det har han været direktør for DI Digital. En rolle han har haft, siden han blev ansat i DI's direktion i februar 2018. Inden tiden i DI har han blandt andet arbejdet som afdelingschef med ansvar for offentlig innovation i Finansministeriet, været direktør i Digitaliseringsstyrelsen og vicedirektør i Økonomistyrelsen.

Lars Frelle-Petersen tager over efter Morten Bæk, som forlod posten i september for at blive ny departementschef i Forsvarsministeriet.

50-årige Lars Frelle-Petersen er uddannet cand.scient.adm fra Roskilde Universitet i 1998.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00