Efter 32 dage med minkafhøringer: Her er spørgsmålene, kommissionen formentlig grubler over

Hvad vægter kommissionen højest – mundtlige eller skriftlige kilder? Har det betydning, om der rent faktisk blev ageret ulovligt, og hvad kan kommissionen sige om ansvaret? Altinget ser på en række af de mest interessante spørgsmål, som kommissionen skal forsøge at svare på.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Mink har fyldt meget i mediebilledet, siden regeringen besluttede at slå dyrene ned på et hæsblæsende møde i november 2020.

Nu har minkkommissionen færdiggjort sine afhøringer, og til sommer bliver offentligheden klogere på, hvad kommissionen så konkluderer på baggrund af dem.

Kommer de mange mundtlige beretninger til at veje højest eller vil Magnus Heunickes noter - der pludselig dukkede op – have større vægt, når det skal afgøres, hvem der sagde hvad på mødet? Hvad kan kommissionen overhovedet sige om ansvar – og hvilken vægt kommer det til at have af betydning, om der rent faktisk blev handlet efter den melding om at aflive minkene, som regeringen gav på pressemødet?

Det forklarer Altingets fødevareredaktør, Andreas Arp, om i dagens udgave af Altinget Ajour.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024