Hjemsendt embedsmand går til ombudsmanden

SKAT: Sagen om de hjemsendte skattechefer er nu landet på ombudsmandens bord.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Lasse Lange

Folketingets ombudsmand bliver nu inddraget i slagsmålet om, hvem der bærer ansvaret for skandalen om de milliarder i udbytteskat, som staten er blevet snydt for.

Det skriver Politiken.

Skats tidligere inddrivelsesdirektør Jens Sørensen og hans advokat anklager blandt andre skatteminister Karsten Lauritzen (V) og Skats øverste chef, Jesper Rønnow Simonsen, for at have været inhabile, da de sendte Jens Sørensen hjem på ubestemt tid, udpegede ham med navns nævnelse som hovedansvarlig for myndighedernes svigt – og bebudede et tjenesteligt forhør mod ham dette efterår, skriver avisen.

"Derfor har vi nu bedt ombudsmand Jørgen Steen Sørensen vurdere sagen. Vi kan ikke leve med, at man i strid med de forvaltningsretlige principper udpeger en eller flere navngivne medarbejdere i Skat og gør dem til syndebukke. Slet ikke, når en række uafhængige rapporter konkluderer, at der er tale om en systemfejl og et ansvar, der i givet fald skal placeres højere oppe i systemet," siger advokat Jacob Aaes, der repræsenterer Jens Sørensen, til Politiken.

Jens Sørensen har sammen med de to øvrige hjemsendte embedsmænd fra Skat bedt om at blive afhørt i fuld åbenhed, fordi de frygtede, at den almindelige praksis med lukkede tjenestelige forhør ville føre til, at ansvaret på urimeligt vis villle blive placeret hos dem.

Som en anden af de hjemsendte embedsmænd Richard Hanlov tidligere har forklaret i Politiken:

"Det er, som om man har fundet nogle menige soldater, som man kan henrette på skafottet, sådan at ingen bliver sure på de ansvarlige generaler. Det, kan jeg godt et eller andet sted forstå, kan være nødvendigt i en stor virksomhed, men hallo, vi taler altså om danmarkshistoriens største røveri, der er forvundet så mange penge, at det svarer til halvandet supersygehus. Den skal ikke tørres af på mig hverken helt eller delvist, når det ikke giver nogen mening."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00