Hjort kræver ansvarlighed før politiforhandlinger

POLITI: Når der skal forhandles om nye penge til politiet, skal partierne også tage ansvar for, hvor pengene skal tages fra. Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen, efter der er blevet taget hul på forhandlingerne.

Onsdag var der såkaldt sættemøde i Finansministeriet, forud for de konkrete forhandlinger om et nyt politiforlig.
Onsdag var der såkaldt sættemøde i Finansministeriet, forud for de konkrete forhandlinger om et nyt politiforlig.Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Onsdag var første møde om et nyt politiforlig, hvor partierne kunne melde deres ønsker til, hvad der skal prioriteres i en ny flerårsaftale.

Når de forskellige partier fremsatte deres ønsker, blev de fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mødt med det klassiske spørgsmål om, hvor pengene skal komme fra.

”For at kunne deltage skal man kunne acceptere nogle besparelser på finansloven og tage medansvar for de besparelser,” siger Claus Hjort Frederiksen til TV 2 News.

Politiforliget skal laves inden for rammerne af den nye finanslov. Her er der i regeringens forslag afsat en såkaldt forhandlingsreserve på 1,7 milliarder kroner, hvorfra pengene til politiforliget skal findes.

For at kunne deltage, skal man kunne acceptere nogle besparelser på finansloven og tage medansvar for de besparelser.

Claus Hjort Frederiksen (V)
Finansminister

Mange ønsker
Efter det første møde fortæller Claus Hjort Frederiksen, at partiernes ønsker indeholder indsatser på områder som terror, en ny politiuddannelse i Vestdanmark, cyberkriminalitet, mobile enheder og indsats i ghettoområder.

Der bliver næppe råd til det hele, og så er det altså en fordel at være klar til at støtte op om de besparelser på 6,7 milliarder, som regeringen lægger op til.

Efter det indledende møde havde Claus Hjort Frederiksen denne besked til partier, der ønsker at være en del af politiforliget:

”Det er ikke sådan, at vi stiller en sæk penge med 6,7 milliarder kroner på bordet, og så kan man bare tage. Så er man også nødt til at tage medansvar for den ubehagelige del af festen. Nemlig når der er krone til krone-finansiering, hvor skal de penge så komme fra,” siger finansministeren til TV 2 News.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)









0:000:00