Om  
H.M. Dronning Mary Elizabeth
Ulla Tørnæs

H.K.H. Kronprinsessen og Ulla Tørnæs besøger Bangladesh

H.K.H. Kronprinsesse Mary og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) besøger Bangladesh med fokus på FN's Verdensmål.

Kiki Qvistgaard

For at sætte fokus på kvinders rettigheder og de økonomiske muligheder, der er i at få kvinder på arbejdsmarkedet, er H.K.H. Kronprinsesse Mary og minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V), på besøg i Bangladesh. 

Det oplyser Danida.

"Styrkelse af kvinders rettigheder er en mærkesag i dansk udviklingspolitik. Det er det, fordi det basalt set handler om, at menneskerettigheder gælder for alle – også kvinder. Men det er det også, fordi vi ikke når FN's verdensmål, hvis ikke vi får kvinderne med. Hvis kvinder får de samme rettigheder som mænd, kan vi øge verdens BNP med 25 procent. Så man kan sige, at det både er rigtigt og økonomisk rationelt at fokusere på at styrke kvinders rettigheder," siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Danmarks udviklingssamarbejde med Bangladesh går helt tilbage til 1972. De næste fire år investerer Danmark 330 millioner kroner i Bangladesh, og en del af de penge vil gå til at støtte kvinders uddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Dronning Mary Elizabeth

Dronning af Danmark, grevinde af Monpezat, formand, Mary Fonden
BA i handel og jura (University of Tasmania 1994)

Ulla Tørnæs

Kandidat til Europa-Parlamentet (V), Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, professionshøjskole UC-Syd
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

0:000:00