Høring om vandmiljøet skal kvæle religionskrig

VANDMILJØ: Partierne på Christiansborg er blevet enige om at holde en faktahøring om vandmiljøet i Danmark. "Vi skal have styr på fup og fakta," siger Venstres Erling Bonnesen.
Per Bang Thomsen

Hvor slemt står det egentlig til med vandmiljøet i Danmark, og har vandplanerne og EU's vandrammedirektiv fungeret efter hensigten?

Det er nogle af de spørgsmål, medlemmerne af Folketingets fødevareudvalg gerne vil have svar på i løbet af efteråret. Onsdag blev partierne nemlig enige om at igangsætte en såkaldt faktahøring om vandmiljøet i Danmark.

"Alt for mange beslutninger er i de seneste år blevet truffet på et grundlag af tro frem for viden. Men nu får vi reelle og holdbare fakta på bordet, og derfor håber jeg, at vi kan få stoppet den religionskrig, der har verseret i så mange år," siger Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, der er idémand til høringen.

EL: Positiv over for høring
Samme melding kommer fra Enhedslistens Per Clausen, som er positiv over for høringen.

Når oppositionen ønsker en høring om et så væsentligt emne, så bliver man som udgangspunkt nødt til at være positiv over for det. Derfor bakker jeg op om høringen.

Per Clausen
Enhedslistens fødevareordfører

"Når oppositionen ønsker en høring om et så væsentligt emne, så bliver man som udgangspunkt nødt til at være positiv over for det. Derfor bakker jeg op om høringen," siger han.

Første del af høringen vil finde sted i slutningen af august i år, og her er planen, at en række eksperter skal debattere, hvad der er op og ned i den viden, som findes på området.

Dernæst vil der komme en åben proces i september og oktober, hvor der bliver plads til tekniske afklaringer, og hvor interessenter på området kan komme med indspark til udvalget. I begyndelsen af november vil der så være en afsluttende høring, hvor eksperterne vil blive inviteret endnu engang for at drøfte den viden, der er kommet frem.

Høringen skal også op at vende i miljøudvalget, der mødes i dag, torsdag. Erling Bonnesen håber, at der også her kan findes et flertal for den.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erling Bonnesen

MF (V)
revisor (1989)

Per Clausen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (EL), byrådsmedlem i Aalborg, medlem af KLs bestyrelse, bestyrelsesmedlem i AkademikerPension
cand.phil. i samfundsfag (Aalborg Uni. 1988)

0:000:00