Hofteatret ombygges for 73 mio. fra 2018

OMBYGNING: En del af det første Christiansborg Slot fra 1700-tallet skal nu bygges om – nemlig Hofteatret og det tilhørende teatermuseum.

Det legendariske Hofteater, der er en del af Ridebaneanlægget fra det første Christiansborg Slot i København, skal moderniseres for omkring 73 mio. kr. Arbejdet ventes at gå i gang om et år.

På trods af to altødelæggende brande på Slotsholmen i København i 1794 og 1884 kunne Christiansborgs Hofteater på Slotsholmen i København i 2017 fejre sit 250 års jubilæum.

I løbet af de sidste århundreder er Hofteatret og Teatermuseet blevet restaureret løbende, men nu er tiden altså kommet til, at teaterets særegne og sjælfulde rum skal restaureres, så de særlige interiører bliver bevaret, og den historiske scene træder endnu tydeligere frem.

Ud over at de mange rum skal have en kærlig hånd, vil der også ske en opgradering af de tekniske og spillemæssige forhold på teateret, der også i dag er en levende scene. På den måde vil teateret og teaterhistorien blive gjort mere tilgængelig og aktuelt for de kommende generationer.

Enhedschef for restaurering i Slots- og Kulturstyrelsen Annette Straagaard siger i en pressemeddelelse:

”I Slots- og Kulturstyrelsen er vi glade for, at der er sikret midler til at få gennemført en forsvarlig og gennemtænkt restaurering af Hofteatret, så vi kan beskytte de mange historier og den enestående kulturarv, bygningen rummer. Samtidig får vi også mulighed for at give Teatermuseet et løft, så museet får endnu bedre muligheder for at formidle Hofteaterets og dansk teaters historie til de tusindvis af besøgende, som hvert år besøger museet og teateret.”

Forud for restaureringsprojektet vil der blive afholdt en konkurrence, og selve restaureringsprojektet er planlagt til at gå i gang ved udgangen af 2018. Budgettet for restaureringen er på i alt 73 millioner kroner.

Projektet gennemføres med støtte fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Forrige artikel Valgugen: Altinget på top 10 over mest besøgte sites Valgugen: Altinget på top 10 over mest besøgte sites Næste artikel Presselogen aflyser årsfest efter Prins Henriks død
Kjærsgaards og Thulesens forhold er blevet anstrengt

Kjærsgaards og Thulesens forhold er blevet anstrengt

ANALYSE: Modsætningerne i DF handler mere om stil og magtpositioner end om politisk uenighed. I valgkampen har der været gensidig irritation mellem Kjærsgaard og Thulesen, men der er ikke tale om to politiske fløje over for hinanden.