Holger K. stopper i Folketinget

STOP: SF's tidligere formand Holger K. Nielsen genopstiller ikke. Der skal være plads til nye og yngre kræfter, siger han. 

Efter mere end 30 år i Folketinget er det slut. SF's Holger K. Nielsen vil ikke være at finde på stemmesedlen ved næste folketingsvalg. 

På Facebook fortæller 65-årige Holger K. Nielsen, at han har meddelt sin opstillingskreds, at han ikke genopstiller til det næste folketingsvalg.

"Jeg har nu siddet i folketinget i godt og vel 30 år og vil godt give plads for nye og yngre kræfter. Der ligger således ingen politiske uoverensstemmelser bag min beslutning," siger han og tilføjer:

"Jeg er 100% enig i Pia Olsen Dyhrs politiske linie og er helt overbevist om, at hun kan føre partiet til ny fremgang."

Holger K. Nielsen blev valgt til Folketinget for første gang i 1981, og ser man bort fra årene 1984-1987, hvor han var fuldmægtig i Energiministeriet, har SF-veteranen siddet på tinge lige siden. I 1991 blev Holger K. Nielsen formand for SF, og det var han frem til 2005, hvor Villy søvndal overtog posten.

I oktober 2012 blev Holger K. Nielsen udnævnt som skatteminister, og i december 2013 blev han forfremmet til udenrigsminister. Den post nåede Holger K. Nielsen dog kun at sidde på i ganske kort tid, da SF halvanden måned senere trak sig ud af regeringen.

"Det har for mig været et privilegium at kunne bruge mit arbejdsliv på politik: at bidrage til demokratiets udvikling og forandre samfundet. Det vil jeg fortsat gøre til, selvom jeg forlader folketinget. Og så er der masser at tage fat på frem til næste folketingsvalg," siger Holger K. Nielsen og understreger, at han fortsætter indtil næste valg. 

Under folketingsvalget i sommer kæmpede Holger K. Nielsen med partifællen Serdal Benli om at få SF's ene mandat i Københavns Omegns Storkreds. Og der var drama indtil den sidste fintælling, men med 20 stemmer i sit favør beholdt Holger K. Nielsen sin plads i Folketinget.

Forrige artikel Liberalt skovforslag deler politikere og eksperter Liberalt skovforslag deler politikere og eksperter Næste artikel Løkke håber på aftale om hadprædikanter inden sommer Løkke håber på aftale om hadprædikanter inden sommer