Holstein: Lykkes regeringen med sin asylaftale, kan den få betydning for hele Europa

Regeringen forsøger at etablere modtagecentre i tredjelande, så behandlingen af akutte asylansøgere skal foregå udenfor Danmarks grænser. Lykkes det – og virker det – kan løsningen sprede sig til hele Europa, vurderer Altingets politiske kommentator.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

I sidste uge dukkede to danske ministre op på et opslag fra Udenrigsministeriet i Rwanda.

Den tur var der ellers ikke meget information om til den danske presse, men efterfølgende er det kommet frem, at turen netop drejede sig om at lande en aftale om at etablere modtagecentre for danske asylansøgere i Rwanda.

Og uanset hvor hemmelig den tur har været, så skal den danske lovgivning tilpasses, før idéen overhovedet kan lade sig gøre, og torsdag begynder lovbehandlingen i Folketinget.

Vil det overhovedet være muligt at sikre opbakning til idéen for regeringen? Og har den hemmelige tur haft nogen betydning for samarbejdet mellem regeringen og dens støttepartier?

Det taler Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, om i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han også spår modellen en stor fremtid i Europa, hvis Danmark får succes med den.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024