Hvilke partier stemmer de rigeste og fattigste vælgere på?

VÆLGERPROFILER: Få be- eller afkræftet dine fordomme i Altingets gennemgang af, hvordan vælgerne stemmer, fordelt ud fra hvor meget de tjener.

Hvis du er blandt de to procent i Danmark, der tjener over en million kroner om året, stemmer du højst sandsynligt på Liberal Alliance eller Venstre.

Er du derimod en af de mange danskere, der har en årsindkomst mellem 100.000 og 200.000, er der markant større sandsynlighed for, at dit kryds i stemmeboksen tilfalder Socialdemokratiet.

Det viser en ny analyse af vælgerprofiler, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Nedenfor kan du gå på opdagelse i analysens tal og se blandt andet, hvordan partierne står blandt de vælgere, der tjener det samme som dig.

Den første grafik viser, hvordan partiernes vælgere fordeler sig målt ud fra, hvad de tjener om året. Linjen i grafikken viser, hvor stor en andel af alle vælgere der tilhører de forskellige indkomstgrupper, og dermed kan du sammenligne, hvordan de forskellige partier repræsenterer det samlede vælgerkorps, når det kommer til indkomst.

(Artiklen fortsætter efter grafikken)

I den sidste graf kan du få overblik over, hvordan de forskellige indkomstgrupper stemmer. Her kan du for eksempel se, hvilke partier der ville være størst og have flertal i folketinget, hvis det nu kun var vælgere, der tjener under 100.000 kroner, der måtte stemme.

Tema: Folketingsvalg 2019

Forrige artikel DF-ordfører: Ingen aftale om sundhedsreform i denne uge DF-ordfører: Ingen aftale om sundhedsreform i denne uge Næste artikel Vestager straffer Google igen: Uddeler tocifret milliardbøde Vestager straffer Google igen: Uddeler tocifret milliardbøde