Analyse af 
Jeppe Højberg Sørensen

For idrætspolitikken blev det et forsømt forår

Med Jakob Engel-Schmidt har idrætten en magtfuld minister, der samtidig viser en sjælden stor interesse for den. Men bunken af uløste arbejdsopgaver på idrætsområdet har efterhånden vokset sig stor for regeringen.

En række idrætsopgaver venter kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, og SVM-regeringen, når sommerferien er forbi. 
En række idrætsopgaver venter kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, og SVM-regeringen, når sommerferien er forbi. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Fra sin første færd i ministeriet har Jakob Engel-Schmidt (M), markeret sig som en kulturminister med uvant stor interesse for idrætten.

Han udviste hurtigt nultolerance overfor russiske atleters deltagelse i OL og andre internationale sportsbegivenheder.

Han roses for at bedrive et offensivt ministerskab. Hvor andre kulturministre har ladet idrætsaktørerne komme til dem, griber Jakob Engel-Schmidt selv knoglen, forlyder det.  

Og så sikrede han usædvanlige millionbevillinger til eliteidrætten, i form af Team Danmark og Sport Event Danmark, på finansloven i 2023, hvormed han illustrerede, at Danmark har fået en kulturminister med magt.

SVM-regeringen skal snart til at føre konkret idrætspolitik ud i livet, hvis regeringen og ministeren i fremtiden også vil fremstå som handlende og initiativrig, når det kommer til substansen.

Jeppe Højberg Sørensen
Redaktør, Altinget Idræt

I starten af året lød det om Jakob Engel-Schmidt fra DGI-formand, Charlotte Bach Thomassen:

”Vi kan tydeligt mærke, at han er helt inde i kernen og sidder i de afgørende udvalg,” udtalte hun til Altinget.

Her et halvt år senere, er der ingen tvivl om, at kulturministerens personlige passion for idrætten er intakt.

I den kuriøse ende kan det nævnes, at Engel-Schmidt, før Lyngby Boldklubs afgørende kamp for at blive i Superligaen, var taget i TV2 News-studiet for udelukkende at tale om sit forhold til den kongeblå fodboldklub.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024