I ly af VM i Qatar rykker badmintonstjerne til Dubai

Anders Antonsen flytter træningen til diktatur i Mellemøsten. Dermed mister han retten til en dansk landstræner og støtte fra Team Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Den danske badmintonsterne Anders Antonsen flytter til Dubai, som er en del De Forenede Arabiske Emirater. Det oplyser Badminton Danmark på sin hjemmeside.

"Jeg er bare nået til et sted i mit liv, hvor jeg har en lyst og sult til at prøve mig selv af på en ny måde," siger Anders Antonsen i en pressemeddelelse.

Antonsen er i øjeblikket nummer otte i verden og tilslutter sig landsmanden Viktor Axelsen, der topper verdensranglisten i herresingle i badminton.

Den dengang nybagte OL-guldvinder flyttede til Dubai sidste efterår og kom i massiv modvind for at rykke til et dikatur.

De Forenede Arabiske Emirater har ifølge flere rapporter større problemer med menneskerettighederne end Qatar, som i øjeblikket afholder en stærkt politiseret VM-slutrunde i fodbold. På World Population Reviews landeindex over borgernes frihed er Qatar nummer 128, emiraterne er nummer 131. Syrien er sidst på en 165. plads.

Ved et flytte til udlandet mister Antonsen muligheden for at have en dansk hovedtræner fra Badminton Danmark og muligheden for Team Danmark-støtte. Antonsen vil dog ind i mellem deltage i landsholdstræningerne, når han er i Danmark.

Og forbundet signalerer heller ikke, at der er nogen sure miner

"Vi respekterer hans valg og har kun et ønske om, at Anders klarer sig godt," siger Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion