Ida Auken
Miljøminister Ida Auken forlader SF og går til Radikale. Hun er rystet og skuffet over, at SF smider sin indflydelse i vasken. (Foto: Rådet for Den Europæiske Union)

Ida Auken skifter til Radikale

31. januar 2014 kl. 17:12
PARTISKIFT: Miljøminister Ida Auken har offentligt erkendt, at hun vender SF ryggen og melder sig ind hos Radikale. Hun har ingen ambition om at skulle være minister, skriver hun på sin Facebook-profil.
| Flere

Den afgående miljøminister Ida Auken skifter fra SF til Radikale. Det skriver hun på sin Facebook-profil

"SF er ikke det rigtige sted for mig længere," skriver Ida Auken fortsætter:

"Jeg er i politik for de forandringer, man kan skabe. Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden. Jeg sætter mig på bagerste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu."

Ida Auken har været medlem af Folketinget for SF siden 2007. Hun har været miljøminister siden valget i 2011 og indtil torsdag, hvor SF trådte ud af regeringen.

Radikales formand, Margrethe Vestager, byder Ida Auken velkommen på sin Twitter-profil: 

"Kære Ida, velkommen til Radikale Venstre - jeg glæder mig til samarbejdet," tweeter Margrethe Vestager. 

Afgående sundhedsminister Astrid Krag forlod i går SF til fordel for Socialdemokraterne. Dermed har SF mistet to folketingsmedlemmer, som begge har været ministre, som umiddelbar konsekvens af partiets exit fra regeringen. 

"SF er mere end enkeltpersoner. Det er altid forfærdeligt, når folk forlader en folketingsgruppe, men hvis de tilhører et andet parti, så er det der, de skal være," siger gruppeformand for SF, Pernille Vigsø Bagge, til dr.dk. 

Dokumentaion

På sin Facebook-profil skriver Ida Auken om parti-skiftet: 

"Det har været en fantastisk rejse, og jeg er stolt af de resultater, SF har leveret i regering som flere og hurtigere tog, mere genanvendelse og sortering af affald, afskaffelse af fattigdomsydelserne og et helt nyt fokus på psykiatrien. SF har taget ansvar for en række svære beslutninger i en krisetid, og nogen gange kræver det tålmodighed at se resultaterne.

Paradoksalt nok forlod SF regeringen samtidig med, at det kom frem, at arbejdsløsheden er den laveste i fire år. Jeg har den største respekt for mine kollegers engagement og kampgejst, og jeg stod bag Annette som formand hele vejen til målstregen. Men de ting, jeg har set i de her dramatiske dage, har rystet mig. Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger.

SF er ikke det rigtige sted for mig længere. Jeg er i politik for de forandringer, man kan skabe. Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden. Jeg sætter mig på bagerste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu. Jeg sagde farvel til medarbejderne i mit ministerium i går og kommer ikke tilbage i denne omgang."

 
Altinget | Miljø

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK