Om  
Inger Støjberg

Inger Støjberg afholder pressemøde om sin politiske fremtid

Torsdag 23. juni indkalder Inger Støjberg til pressemøde, hvor det forventes hun løfter sløret for nyt parti.

Inger Støjberg ventes at præsentere nyt parti torsdag.
Inger Støjberg ventes at præsentere nyt parti torsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

De seneste måneder har der været meget spekulation vedrørende Inger Støjbergs politiske fremtid. Torsdag 23. juni 2022 kommer der måske en afklaring, når hun holder pressemøde klokken 13.00.

Det finder sted, efter at Valgnævnet tirsdag kunne bekræfte, at det har godkendt partinavnet ”Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg”. Og den forhenværende toppolitiker har ifølge Jyllands-Posten givet samtykke til, at hendes navn bliver brugt i partinavnet. 

Læs også

Det vides endnu ikke om Støjberg flankeres af andre politikere, men spekulationerne om at Kristian Thulesen-Dahls fremtid har været tiltagende de seneste uger.

Det er forretningsmanden Jan Vilstrup fra Birkerød, der har ansøgt om godkendelse af navnet. Samme Jan Vilstrup står også bag oprettelsen af foreningen Danmarksdemokraterne og købet af DK-Hostmaster domænenavnet danmarksdemokraterne.dk, som dog fortsat er tomt.

Jan Vilstrup oprettede domænet til hjemmesiden 6. maj 2022, mens foreningen blev oprettet i CVR-registret 8. juni. Det er dog endnu uvist, om parti, forening eller domæne har noget med Inger Støjberg at gøre.

Tidligere i år afsonede den tidligere udlændinge- og integrationsminister en 60-dages fængselsdom med fodlænke i sit hjem i Hadsund. Den blev hun idømt i en rigsretssag i en sag om adskillelse af asylpar.

Støjberg har desuden været partiløs, siden hun forlod Venstre i februar 2021 efter et opgør med formand Jakob Ellemann-Jensen om netop rigsretssagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD), fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)