Interne chatbeskeder i Justitsministeriet slettes automatisk og kan ikke genskabes

Chatbeskeder i Justitsministeriets journaliseringssystem slettes automatisk og kan ikke genskabes. Minkkommissionen kan derfor ikke få dem oversendt, lyder det fra ministeriet, som oplyser, at funktionen kun må bruges til "uformel" korrespondance.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der er indbygget en intern chatfunktion i Justitsministeriets journaliseringssystem, som er indstillet til at slette beskeder løbende.

Det er ikke muligt at genskabe de slettede beskeder, og derfor vil det heller ikke være muligt for Minkkommissionen at få adgang til dem.

Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) i et svar oversendt til Folketingets Retsudvalg.

”Justitsministeriet kan oplyse, at der i ministeriets elektroniske journalsystem er indbygget en intern chatfunktion, der blev indført den 1. marts 2020 i forbindelse med en opgradering af systemet,” skriver justitsministeren.

Han tilføjer, at det fremgår af ministeriets journalinstruks, at funktionen alene er til "uformel" og ”ikke-journaliseringspligtig” korrespondance.

Slettes efter 90 dage
Justitsministeren hæfter sig i sin besvarelse ved, at ministeriet tidligere har udleveret relevante embedsmænds konti for chatbeskeder fra Skype, og at ministeriet ikke fandt det relevant at foretage sig noget i forhold til øvrige kommunikationstjenester.

Beskederne fra de interne systemer er derfor nu slettet og kan altså ikke genskabes.

”Det kan desuden oplyses, at beskeder, der sendes og modtages via chatfunktionen i Justitsministeriets elektroniske journalsystem, slettes automatisk efter 90 dage," lyder det fra ministeren, som tilføjer:

"Justitsministeriet kan ikke genskabe chatbeskeder fra den periode, som Minkkommissionens undersøgelse vedrører."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00