Jarlov om aktieudlån: Det tjener et formål, og vi skal passe på med at forbyde det

AKTIER: Udlånte aktier var i en årrække en nøgle til uretmæssig udbytteskat for svindlere. Alligevel skal man træde varsomt med at forbyde aktieudlån, mener erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Udlånte aktier har i en årrække gjort det muligt for finansfolk at suge penge op af en række europæiske statskasser ved uretmæssigt at kræve refusion af udbytteskat flere gange på samme aktie. 

Men aktieudlån tjener et formål, og man skal træde varsomt med at forbyde det. Det lod erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) onsdag forstå, da han - sammen med skatteminister Karsten Lauritzen (V) - var indkaldt til samråd om skandalen med udbytteskat.

"Jeg tror ikke, man skal sige, at det at låne en aktie ud per definition er noget skidt. Det gør man blandt andet, når man laver shortselling, hvor man investerer i, at en aktie kommer til at falde. Det er der ikke noget galt i. Det er med til at sikre, at aktier bliver prisfastsat korrekt på markedet," sagde ministeren.

Ministerens forklaring kom, efter at flere af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalgets medlemmer i løbet af onsdagens samråd rejste undren over, hvorfor det overhovedet er lovligt at låne aktier ud. 

I den sammenhæng gjorde erhvervsministeren det klart, at der selvfølgelig skal dæmmes op for svindel i forbindelse med aktieudlån. 

"Det er klart, at hvis formålet alene er, at man gør det for at kræve udbytteskat tilbage, selvom man aldrig har betalt den, så tjener det ikke et anerkendelsesværdigt formål, og det skal vi selvfølgelig forhindre," sagde Jarlov.

Du kan se hele samrådet her.

Forrige artikel Merete Riisager får meget svært ved at lande skoleaftale Merete Riisager får meget svært ved at lande skoleaftale Næste artikel Dagen derpå: Mays vilde hækkeløb mod EU’s udgang er kun lige begyndt Dagen derpå: Mays vilde hækkeløb mod EU’s udgang er kun lige begyndt
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.