Jens Rohde skifter folketingskreds

FOLKETINGSVALG: Radikales medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde dropper sit kandidatur i Vestjyllands Storkreds. Han går i stedet efter at blive valgt i Københavns Storkreds.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Jens Rohde forsvinder fra vestjydernes stemmeseddel ved næste folketingsvalg. Det bliver i stedet københavnerne, der får mulighed at sætte kryds ud for hans navn.

Radikales nuværende medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde forlader nemlig sine to folketingskredse i Viborg og Holstebro i Vestjyllands Storkreds til fordel for at blive folketingskandidat på Frederiksberg.

Det skriver Jyllands-Posten.

Han blev mandag aften indstillet som folketingskandidat ved en ekstraordinær generalforsamling på Frederiksberg og senere endelig officielt godkendt på et Storkredsbestyrelsesmøde hos Hovedstadens Radikale.

Det er Radikale på Frederiksbergs bestyrelse, der har bedt Jens Rohde om at gå efter folketingskandidaturet i kredsen.

"Vi har fået en ledig plads i København, fordi en af vores folketingskandidater har trukket sig. Så vi spurgte Jens Rohde, om han ikke ville stille op hos os, og det ville han gerne," sagde formand Anne Eskildsen til Jyllands-Posten tidligere mandag.

Bedre chancer for valg i København
Med Jens Rohde skifte fra Vestjylland til København, tyder det også på, at han forbedrer sine chancer for at blive valgt til Folketinget. I Vestjylland skulle han kæmpe mod det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg, der sidder på partiets eneste vestjyske mandat. Dertil kommer, at Radikale ifølge Altingets seneste mandatprognose ikke står til at genvinde det ene mandat i Vestjylland.

Anderledes godt ser det ud i Københavns Storkreds, hvor Jens Rohde ellers skal op imod den radikale profil Ida Auken. Her står partiet nemlig til at gå frem fra et til to mandater.

Netop Ida Auken byder sin radikale kollega velkommen på Twitter, hvor hun skriver, at Radikale går efter at vinde 2-3 mandater i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00